Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Băsescu minte din nou despre opoziţie, propun PSD să nu mai comunice cu şeful statului

Miercuri, 15 Decembrie 2010 (17:17:38)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că preşedintele Traian Băsescu minte când acuză opoziţia în legătură cu votul în cazul Ridzi, menţionând că va propune partidului să nu mai ia în calcul vreo formă de comunicare cu şeful statului decât dacă acesta îşi cere scuze.

"Declaraţiile de astăzi ale preşedintelui Traian Băsescu, de la Radio România, în care acuză opoziţia fie că este subordonată oligarhilor, fie pentru votul de protejare politică a Monicăi Iacob Ridzi sunt dincolo de orice limită a tupeului şi aroganţei. Este o declaraţie iresponsabilă, duplicitară, ipocrită şi rău-voitoare, făcută în deplină cunoştinţă de cauză", afirmă Ponta într-un comunicat remis, agenţiei MEDIAFAX.

El precizează că nu ştie pe cine acuză Traian Băsescu de legături cu oligarhii, "Eu nu am şi nu am avut niciodată astfel de legături, spre deosebire de domnia sa", scrie Ponta.

"Cât despre votul din cazul Ridzi, se poate oricând dovedi cu filmări (iar posturile de televiziune fac deja acest lucru) că parlamentarii PSD, ca şi cei ai PNL, au votat cu bilele la vedere pentru aprobarea cererii DNA cu privire la cazul Ridzi. Iar acest lucru era cunoscut deja de dinainte de vot, fiindcă PSD a anunţat că va vota în acest fel. Nu este prima dată când Traian Băsescu, împotriva oricărei limite a decenţei, susţine acuzaţii aberante. Şi la momentul fraudei comise de Roberta Anastase, domnia sa a susţinut acuzaţiile absurde ale acesteia cu privire la banii pe care i-ar fi cerut PSD în schimbul votului la legea pensiilor. Şi atunci, ca şi acum, au existat dovezi clare cu privire la intenţiile şi acţiunile PSD. Doar că, din nou, preşedintele alege să ignore evidenţa şi să rostogolească nişte absurdităţi emise din zona PDL", se arată în comunicatul liderului social-democrat.

El cataloghează comportamentul şefului statului ca "iresponsabil", apreciind că nu există absolut deloc decenţă în comportamentul prezidenţial.

"Chiar dacă respectăm instituţiile statului şi Constituţia României, considerăm că nu mai există motive pentru ca relaţia instituţională dintre Partidul Social Democrat şi Preşedinţia României să mai fie respectată. La următoarea şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD, voi propune ca, de acum înainte, PSD să nu mai ia niciodată în calcul vreo formă de comunicare cu Preşedintele Traian Băsescu, să nu mai accepte nici o invitaţie şi să nu mai participe niciodată la consultări cu această instituţie, câtă vreme Traian Băsescu rămâne în funcţie", afirmă Ponta.

El precizează că singura formă prin care acest blocaj se poate elimina este dacă Traian Băsescu îşi va cere scuze public pentru "jignirile pe care le-a adus grupurilor parlamentare ale PSD, atât în ce priveşte acuzaţia privind luarea de bani pentru a nu vota la legea pensiilor, cât şi în ce priveşte votul pentru susţinerea doamnei Ridzi".

"Până acum, nu l-am respectat ca interlocutor pe omul politic Traian Băsescu, din cauza tuturor gesturilor sale. De acum înainte, nu îl voi mai respecta ca interlocutor nici din funcţia oficială pe care o ocupă şi în care, doar teoretic, ar trebui să îi reprezinte pe români. Traian Băsescu nu este decât preşedintele Robertei Anastase şi a Monicăi Iacob Ridzi, şi reprezintă un pericol pentru România, care va trebui înlăturat cât mai rapid", afirmă Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că parlamentarii din opoziţie vor vota împotriva încuviinţării reţinerii şi arestării preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Păsat, acuzat de şantaj.

"Este mult mai dificil, pentru că, din câte ştiu, se pare că trebuie două treimi, că se solicită arestarea. Nu am convingerea că spun corect. Din câte ştiu, au nevoie de nişte voturi ale opoziţiei pentru a aproba urmărirea penală şi arestarea. Mă îndoiesc că opoziţia nu va rămâne ca şi ieri, în jocul de a încerca să creeze lângă Adrian Năstase o Monica Ridzi. Vor vota împotrivă şi vor spune: «Uite, puterea e ca şi noi»", a spus Băsescu.

Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că obiectivul opoziţiei este intrarea României în derapaj, pentru că sunt foarte mulţi oameni de afaceri care se află în spatele liderilor acestor partide şi care vor să-şi refacă averile afectate de criza economică.

"Azi se confirmă ceea ce intuiam. Obiectivul opoziţiei e intrarea României în derapaj", a declarat Traian Băsescu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Băsescu minte din nou despre opoziţie, propun PSD să nu mai comunice cu şeful statului.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ponta: Băsescu minte din nou despre opoziţie, propun PSD să nu mai comunice cu şeful statului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei