Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CC a decis că OUG 105/2009 privind serviciile deconcentrate este constituţională

Miercuri, 15 Decembrie 2010 (14:59:47)

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea formulată de 55 de deputaţi PSD+PC, care au reclamat neconstituţionalitatea OUG 105/2009 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, stabilind că acest act normativ este în acord cu Legea fundamentală.

Curtea Constituţională (CC) a luat în discuţie, miercuri, sesizarea PSD+PC în cazul OUG 105/2009 privind serviciile deconcentrate, adoptată în noiembrie de Camera Deputaţilor, după ce la sfârşitul anului trecut CC a declarat neconstituţionale unele prevederi.

Decizia de miercuri a fost luată cu unanimitate de voturi, informează Curtea Constituţională.

Judecătorii CC au stabilit că obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea OUG 105/2009 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, precum şi pentru întărirea capacităţii manageriale la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale şi ale altor servicii publice, precum şi pentru reglementarea unor măsuri privind cabinetul demnitarului din administraţia publică centrală şi locală, cancelaria prefectului şi cabinetul alesului local este neîntemeiată în raport cu criticile formulate.

Potrivit Curţii Constituţionale, este inadmisibilă obiecţia referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art.I pct.1-5 şi pct. 26, art.III, art.IV, art.V, art.VI, art.VIII şi ale anexei nr.1 din OUG 105/2009, aprobată prin legea supusă controlului de constituţionalitate.

De asemenea, este neîntemeiată, în raport cu criticile formulate, obiecţia referitoare la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art.II şi art.IX-XV şi ale anexei nr.2 din OUG 105/2009, aprobată prin legea supusă controlului de constituţionalitate.

Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României în vederea promulgării, în condiţiile art.77 alin.(3) din Constituţie.

Sesizarea a fost formulată de 55 de deputaţi PSD+PC, care au reclamat neconstituţionalitatea OUG 105/2009 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, precum şi pentru întărirea capacităţii manageriale la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale şi ale altor servicii publice, precum şi pentru reglementarea unor măsuri privind cabinetul demnitarului din administraţia publică centrală şi locală, cancelaria prefectului şi cabinetul alesului local.

Curtea Constituţională a decis, în 3 decembrie 2009, că prevederi din OUG 105/2009 cu privire la serviciile deconcentratele contravin Constituţiei, în condiţiile în care actul normativ a preluat integral conţinutul din vechea OUG 37/2009, declarată de asemenea neconstituţională, în 7 octombrie 2009.

Camera Deputaţilor a adoptat în 16 noiembrie OUG 105/2009, care avea prevederi declarate neconstituţionale. Ordonanţa a trecut cu 170 de voturi "pentru" şi cinci "împotrivă", votul final fiind dat în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.

Viceliderul grupului PSD+PC Aura Vasile anunţa atunci că social-democraţii vor depune o nouă contestaţie la Curtea Constituţională faţă de forma ordonanţei care a ieşit din dezbaterea de la Comisia pentru administraţie publică.

"La o atentă citire şi punere în practică putem spune că actuala majoritate care guvernează ţara nu doreşte decât să îşi aşeze mai bine acoliţii. În condiţiile în care cunoaştem că se discută în urma acordului cu Fondul reducerea a încă 30.000 de posturi, nu înţelegem, prin această lege, decât lipirea cu prenadez de scaune a celor care astăzi au reuşit să facă praf bugetele locale, să direcţioneze banii doar către firmele portocalii", afirma Aura Vasile.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CC a decis că OUG 105/2009 privind serviciile deconcentrate este constituţională.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CC a decis că OUG 105/2009 privind serviciile deconcentrate este constituţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei