Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Legătură de cale ferată între Aeroportul Suceava şi magistrala Suceava-Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea şi dezvoltarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava va aduce după sine şi o linie de cale ferată care să facă legătura între aerogară şi magistrala CFR 500 Suceava - Bucureşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că serviciul de specialitate din cadrul CJ lucrează la un studiu pentru transport intermodal, rutier-feroviar-aerian, în zona municipiului reşedinţă de judeţ, care va completa studiul de fezabilitate la aeroportul sucevean.

În acest sens, Consiliul Judeţean va aproba, astăzi, în şedinţă extraordinară, alocarea a circa 30.000 de euro (fără TVA) pentru completarea studiului de fezabilitate de dezvoltare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” cu sistemul de transport intermodal.

Flutur a explicat că acest sistem vizează transportul cargo, astfel încât mărfurile să fie transferate de pe tiruri pe calea ferată şi cu avionul.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene, Comisia Europeană încurajând echilibrarea modurilor de transport.

El a mai spus că autorităţile sucevene au preluat un model de astfel de structură de transport intermodal de la Timişoara şi urmează să-l adapteze condiţiilor de la Suceava.

„Vom realiza şi o legătură între aeroport şi magistrala de cale ferată”, a mai spus preşedintele CJ, Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legătură de cale ferată între Aeroportul Suceava şi magistrala Suceava-Bucureşti.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Legătură de cale ferată între Aeroportul Suceava şi magistrala Suceava-Bucureşti4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(15 dec 2010, 12:10:20
Sunt din Falticeni, eu pe Domnul Flutur il simpatizez de foarte mult timp mi se pare cel mai frumos lucru de care se poate bucura Judetul Suceava in ani de criza.Daca nu credeti mai circulati beliti ochii unde e pdl la judet se face treaba ... nu ca sunt buni poate ei ci ca la pdl guvernul da bani si la restu nimic.Asa ca putin imi pasa de restu Psd Pnl udmr care conduc celelalte judete. Si ca sa arunc gaz pe foc ia uitativa la judetele cu o traditie PSD ca de exemplu constanta ... oras care a primit in toti anii fonduri cand Suceava era uitata de lume si mai ziceau SUD-istii ca moldovenii sunt prosti.Eram prosti ... iesea la guvern PSD si noi votam PNL la locale sau viceversa....rar votam normal cum se voteaza ....abia astept sa votez la locale PDl sustin ....cand va fi pSD laGuvern voi vota Psd
1.1  RE: Felicitari trimis de
(15 dec 2010, 13:35:36
poate-i faci si un blow job daca il tot simpatizezi asa tare. Si felul cum te-ai descris cu voturile, pot sa-ti spun ca esti o cu.rva politica. dati-ai demisia din viata....
1.2  RE: Felicitari trimis de
(15 dec 2010, 15:08:18
Ai dreptate partial. Flutur este cel mai bun lucru pentru judetul Suceava in momentul de fata. Nu ai dreptate aici: "cand va fi pSD laGuvern voi vota Psd". Psd a fost la guvernare o gramada de ani, Suceava a votat PSD in mandatul lor, dar nu a primit nimic consistent. Degeaba votezi tu PSD daca nu este nici un personaj politic important in PSD care sa fie originar din Suceava. In PSD suceava sunt doar niste nulitati care nu vor razbate niciodata mai departe de limitele judetului. Cand Emil Boc a ajuns premier, a mutat muntii in Cluj. Avem nevoie urgenta de un om ca Flutur in PSD dar zarurile au fost aruncate si au iesit necastigatoare. Sper totusi, pentru binele judetului, sa nu iasa PSD la guvernare in curand. Oricum se va vedea in curand si daca Flutur mai este pe cai mari in PDL. Parca au si ei alegeri interne anul asta.
2.   Comentariu trimis de
(15 dec 2010, 12:18:10
daca la locale iar voteaza moldoveanu PSD si inca 2 ani o sa primim fonduri din '' parti' sa nu plangeti cetateni ca voi aveti stampila in mana.Anu asta la Falticeni:- muzeurile renovate' / 25 30 %poate mai bine nu ma pricep din drumurile din oras.trotuare asfaltate /Spitalul municipal care e vai de mama lui renovat // noul spital municipal de 10 ani nu s-a mai facut nic la el acuma a primit fonduri / se face tribunal nou in centru,si multe altele de care poate eu nu stiu si nu imi amintesc acum.

PS nu ma intereseaza ca se fura ,preturile umflate.Se face si cu asta basta peste tot in lume se fura asa ca nu va mai plangeti.... in schimb in lume cetatetii sunt exemplu pe cand eu/noi suntemi penibili ...bocim si asteptam sa coboare dumnezeu pe pamant sa facem ceva.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(15 dec 2010, 13:38:00
Logica ta politica e varza. Intra la sectiunea sport si comenteaza acolo. E posibil sa te pricepi mai bine la fotbal. Parca era si o rubrica de gramatica...
3.   Offf...aeroportul asta!........ trimis de
(15 dec 2010, 15:00:43
Hai ş-om vorbi!...cum spun basarabenii! Se vede ca judeci la impuls, omule! Banii PD-ului sunt luati cu japca de la profesori, medici, etc si, dupa cum stii, oamenii sufera si-s flaminzi!
De unde atita convingere si de ce crezi ca ceilalti nu vor face mai bine!?
Ioan Balan parlamentaru’ nost’ s-a laudat pe la reporetri ca va face …vai, dar ce nu urma sa faca!?
Da! La aeroport s-au adunat fel de fel de mameluci care au facut gargara si au scuipat peste tot ca vor face si drege si ….asa a ramas!
Cum se laudau ca vor face din Salcea un aeroport international nu numai pentru suceveni dar si pentru botosaneni, cernauteni…
Judetul intreg a fost unit si a votat cu Flutur ca-i de prin partea locului, este bataios, ministeriabil destept si-i bine intentionat! Sa vedem, mai este timp sa arate ca iubeste oamenii si locurile natale!

4.   Hahaha trimis de
(15 dec 2010, 15:03:06
ce DOBITOC e FLUTUR! Aeroportul Suceava ar trebui intai modernizat si apoi calea ferata dar ca la Suceava la nimenea. din cauza aeroportului dezastruos sau scos toate cursele internationale principale dar, FLUTUR da de obicei prostanac si ingamfat vrea cale ferata. ma rog , asta e doctrina unor ANIMALE cu chip de om si creier de s-u-l-a.
5.   PUTIN cam CRETIN trimis de
(15 dec 2010, 17:59:27
Bai Putin - esti cretin si te exprimi ca un gibon. Eu zic sa nu-ti dezvalui identitatea ca te inchid la zoo la radauti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei