Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar la final

Rakeţii lui Fediuc, varză de Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a finalizat dosarul în care comisarul Nelu Fediuc, fost şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, momentan detaşat în funcţia similară de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, le cerea procurorilor să-i identifice pe cetăţenii moldoveni care urmau să-i curme viaţa. Totul ar fi fost gândit de o serie de colegi de serviciu ai lui Fediuc, dar şi persoane din afara Poliţiei de Frontieră. Mai exact, plângerea îi viza pe Gheorghe Irimescu, inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, George Călinescu, subcomisar la IJPF Suceava, momentan suspendat deoarece a fost trimis în judecată de DNA Suceava, precum şi pe alte trei persoane, respectiv Marius Adochiţei şi Stelu Ciobaniuc, din Siret, respectiv Constantin Răileanu, din Mihăileni-Botoşani. După ce au strâns toate probele posibile, inclusiv prin audierea celor cinci persoane sus-menţionate, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au ajuns la concluzia că rakeţii există doar în imaginaţia lui Nelu Fediuc. Consecinţa a fost una firească: toţi cei cinci au primit neînceperea urmăririi penale.

 

Accident cu un Audi negru

În plângerea depusă la Parchet încă din 2009, Nelu Fediuc a arătat că a aflat de un complot la adresa vieţii sale. În sesizarea respectivă, fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret preciza că după audierea unei femei, care-l acuzase de viol, aceasta şi-ar fi schimbat declaraţiile.

„Aceasta şi-a modificat plângerea şi a arătat că în realitate a fost constrânsă să facă denunţul calomnios şi de asemenea a arătat că cei cinci învinuiţi i-au spus să caute persoane de origine moldovenească pentru a-mi provoca un accident rutier în care să-mi pierd viaţa contra unei sume de 30.000 de euro. De asemenea, cei cinci învinuiţi au mai spus că au pregătit un autoturism marca Audi de culoare neagră pe care cetăţenii moldoveni urmau să-l folosească pentru a intra în coliziune directă cu mine, accidentându-mă când mă aflam pe stradă sau pe trotuar”, se specifică în plângerea depusă de comisarul Nelu Fediuc.

Mai mult, ofiţerul a menţionat că după ce au aflat că femeia şi-a schimbat declaraţiile, Irimescu, Călinescu şi ceilalţi trei amici ai lor au trecut la ameninţări făţişe.

„Ca urmare a modificării plângerii, aflând acest lucru, cei cinci învinuiţi m-au ameninţat verbal că vor face orice pentru a mă înlătura din Punctul de Frontieră Siret, eu fiind singurul obstacol în derularea unor activităţi desfăşurate de către aceştia cu privire la traficul de ţigări”, a arătat comisarul Nelu Fediuc. 

Acesta a mai menţionat că încercările celor cinci persoane de a-l schimba din funcţie prin orice mijloace erau de notorietate, iar pentru a-şi duce la îndeplinire planul au apelat la postul naţional de televiziune Realitatea TV.

„Cei cinci învinuiţi au subordonat interesului lor particular şi meschin un post de televiziune care a acţionat în favoarea lor, determinând prin presiune şi constrângere detaşarea mea şi înlăturarea din Punctul de Frontieră Siret”, susţine comisarul Nelu Fediuc.

 

„Atentatorii” vor să-l dea în judecată pe Fediuc

Persoanele acuzate că ar fi în spatele scenariului de tip mafiot care viza suprimarea fizică a lui Nelu Fediuc au declarat că nu vor lăsa lucrurile în acest stadiu.

Patru dintre ei, respectiv Gheorghe Irimescu, George Călinescu, Marius Adochiţei şi Stelu Ciobaniuc, au declarat că iau în calcul posibilitatea de a-l acţiona în judecată pe fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret pentru a-i cere despăgubiri.

Contactat telefonic, comisarul Nelu Fediuc a declarat doar că nu ştie nimic şi „nimeni nu mi-a comunicat ceva din acest dosar, plus că eu conduc şi când sunt la volan nu pot vorbi pentru că sunt singurul responsabil dacă se întâmplă ceva”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rakeţii lui Fediuc, varză de Chişinău.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 14 voturi
Rakeţii lui Fediuc, varză de Chişinău2.8514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Raketii lui fediuc trimis de
(16 dec 2010, 11:01:24
iar ati inceput cu ,,vedeta'' de FEDIUC sau ce trebuie sa va aduc aminte ca-i expira mutarea de la Vicov ,miine poimiine e la Siret asa ca sper sa aveti in continuare subiecte de scris despre el ,te rog sa fi pe faza ziaristulei poate ai sa ai si subiecte mai bune despre ,,vedeta''ta!?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei