Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clienţii nemulţumiţi ai băncilor vor să conteste la CC aplicarea OUG 50 doar la creditele noi

Miercuri, 15 Decembrie 2010 (15:11:06)

Clienţii nemulţumiţi ai băncilor vor să apeleze la parlamentari sau Avocatul Poporului pentru a contesta la Curtea Constituţională decizia deputaţilor din Comisia de Buget în legătură cu aplicarea ordonanţei privind creditele doar la contractele semnate după intrarea în vigoare a actului normativ.

"Este pur şi simplu o etapă în desfăşurarea unui proces pentru că după ultima şedinţă era oarecum previzibilă această atitudine a unor deputaţi prezenţi în această comisie. Mai departe o să începem şi noi acţiunile noastre, prin intermediul dumneavoastră (presei - n.r.), cu ajutorul altor deputaţi sau chiar al Avocatului Poporului să contestăm la Curtea Constituţională acest proiect de lege şi mai ales acest articol care spune că prevederile acestei ordonanţe nu se aplică contractelor în derulare", a declarat Silviu Adăscăliţei, reprezentantul grupului clienţilor nemulţumiţi ai băncilor.

El consideră că articolul care prevede aplicarea OUG 50 doar la creditele noi încalcă 11 articole ale Constituţiei, de exemplu în legătură cu aplicarea legii şi principiile generale de drept comunitar.

"Acest articol poate fi lejer contestat la Curtea Constituțională. Sunt încălcări evidente. De exemplu avem articolul 14 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care spune că în statele membre toţi cetăţenii sunt egali fără discriminări. Acest articol este coroborat cu protocolul 12 care vine şi întăreşte şi spune că indiferent de motiv nu pot să existe discriminări între cetăţeni. Avem o ordonanţă, acelaşi obiect de reglementare, iar la unele contracte de credit se aplică anumite norme juridice, iar la altele nu se aplică", a spus Adăscăliţei.

Şi deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat că partidul său va încerca să modifice legea de aprobare a OUG 50 în plenului Camerei Deputaţilor şi dacă nu va reuşi o va ataca la Curtea Constituţională.

"Aşa cum a fost votat raportul astăzi (miercuri - n.r.), din punctul meu de vedere această ordonanţă de urgenţă este, iertaţi-mi expresia, frecţie la picior de lemn. Vom încerca să reluăm la plen, poate va fi mai multă înţelepciune şi poate cei din arcul guvernamental vor înţelege că au şi ei o responsabilitate faţă de cetăţenii acestei ţări şi nu să protejeze interesele unor condiţii negociate împotriva intereselor României. Dacă nu, vă spun de astăzi, ca să se ştie, vom ataca la Curtea Constituţională legea de adoptare a acestei ordonanţe pentru că din punctul nostru de vedere sunt multe elemente de neconstituţionalitate", a spus Nicolăescu, fără a da mai multe explicaţii.

Deputaţii din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci au aprobat, miercuri, raportul favorabil pentru OUG 50 cu amendamente, care urmează să fie dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor. Deputaţii au aprobat şi un amendament prin care majoritatea articolelor se vor aplica doar împrumuturilor nou contractate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clienţii nemulţumiţi ai băncilor vor să conteste la CC aplicarea OUG 50 doar la creditele noi.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clienţii nemulţumiţi ai băncilor vor să conteste la CC aplicarea OUG 50 doar la creditele noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei