Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România a avut în trimestrul trei cea mai mare accelerare din UE a declinului numărului de angajaţi

Miercuri, 15 Decembrie 2010 (15:02:23)

România a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai mare accelerare din Uniunea Europeană (UE) a declinului anual al numărului de persoane angajate, care s-a dublat de la 2,2% în precedentele trei luni la 4,3%, doar Lituania şi Bulgaria având scăderi mai mari în spaţiul comunitar.

UE a pierdut, în medie, 0,2% din numărul de angajaţi în trimestrul al treilea, ajungând la 221,2 milioane de salariaţi, potrivit datelor anunţate, miercuri, de Eurostat, biroul pentru statistică al UE.

Lituania şi Bulgaria au scăzut cu 5,1%, respectiv 5%, în timp ce scăderi majore, dar mai reduse decât România au consemnat Estonia (-4,1%) şi Grecia (-3%).

În trimestrul al treilea, numai în Grecia şi România declinul anual al numărului de persoane angajate s-a accelerat faţă de trimestrul al doilea. În timp ce România acesta aproape s-a dublat, în Grecia s-a înrăutăţit de la -2,4% la -3%.

Din cele 27 de state ale UE, 12 au înregistrat o evoluţie negativă a numărului de persoane angajate, în timp ce în Olanda a stagnat, iar Irlanda nu a raportat date.

În Europa Centrală şi de Est, Lituania, Bulgaria şi România au avut cele mai mari scăderi, fiind urmate de Estonia, Slovenia (-1,5%), Slovacia (-0,7%), Letonia (-0,1%) şi Cehia (-0,1%). În Ungaria (+1,4%) şi Polonia (+0,8%) numărul de persoane angajate a crescut.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, numărul total al salariaţilor din România a scăzut cu 645.000 de persoane de la începutul anului trecut, iar aproape trei sferturi din total sunt angajaţi care au părăsit sistemul privat, majoritatea în 2009, în timp ce ajustarea în sistemul public s-a produs preponderent în acest an.

De la începutul lui 2009, numărul de salariaţi a scăzut cu 470.000 în sectorul privat, ceea ce reprezintă 73% din întreaga ajustare din piaţa muncii, arată datele INS.

România ocupă penultimul loc în Europa după ponderea salariaţilor în totalul populaţiei ocupate, devansând doar Grecia, în timp ce procentajul persoanelor care lucrează "pe cont propriu" în agricultură este cel mai mare din Europa şi cu mult peste media UE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a avut în trimestrul trei cea mai mare accelerare din UE a declinului numărului de angajaţi.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a avut în trimestrul trei cea mai mare accelerare din UE a declinului numărului de angajaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei