Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Votul în cazul Ridzi o aşează pe aceasta în categoria Năstase şi pe PDL în categoria PSD

Miercuri, 15 Decembrie 2010 (15:00:17)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că respingerea cererilor justiţiei în cazul Ridzi reprezintă o abordare care face foarte mult rău fostului ministru, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, dar şi PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD.

"A fost subiect de discuţie la întâlnirea din alianţă. Eu pot să înţeleg, pentru că nici eu nu sunt construit din piatră sau din oţel, sunt om şi eu ca oricare, opţiunea sentimentală a colegilor - Monica Ridzi după ce s-a aprobat, pentru că există aprobarea pentru urmărirea penală... Este un dosar în plină desfăşurare. S-a cerut o extindere pentru o inspecţie într-un calculator pe care l-ar fi folosit... Nu se pune problema că dosarul Ridzi ar fi blocat", a declarat Traian Băsescu la RRA.

El a adăugat că fostul ministru al Tineretului şi Sportului are probleme de sănătate şi de familie.

"Am discutat şi la întâlnirea cu partidele din coaliţie. După ce a încheput ancheta penală, Monica Ridzi a avut o naştere, un copil cu deficienţe, stă în spital pentru o boală extrem de gravă... Înteleg mai ales că este extrem de nejustificată această extindere, atât timp cât seful IT este în anchetă şi au suspectat un interes al procurorului. Eu reproduc explicaţiile lor. Nu justifică însă slăbiciunea. Când e vorba de interesul naţional, politicianul nu poate fi sentimental", a mai spus şeful statului.

El a precizat că decizia Parlamentului îi face mult rău lui Ridzi.

"Este o abordare care face foarte mult rău şi Monicăi Ridzi, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD şi face şi foarte mult rău României, pentru că a readus Parlamentul în vizorul instituţiilor care nu au voinţă politică în lupta împotriva corupţiei. Nu poţi să explici la Bruxelles că a fost o abordare sentimentală", a spus Băsescu.

Plenul Camerei a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, cu 110 voturi "împotrivă", 109 voturi "pentru" şi trei abţineri, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, cu 109 voturi "împotrivă", 99 voturi "pentru" şi 14 abţineri.

Deputatul PDL, fost ministru al Tineretului şi Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, a cerut, marţi, plenului Camerei Deputaţilor, să ţină cont de votul Comisiei juridice, care a votat împotriva adoptării cererilor DNA privind încuviinţarea percheziţiei informatice şi extinderea urmăririi penale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Votul în cazul Ridzi o aşează pe aceasta în categoria Năstase şi pe PDL în categoria PSD.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Votul în cazul Ridzi o aşează pe aceasta în categoria Năstase şi pe PDL în categoria PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei