Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 dec 2010 - Anul XV, nr. 295 (4586)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD şi PNL au depus moţiunea de cenzură privind Legea salarizării în 2011

Miercuri, 15 Decembrie 2010 (14:07:59)

PNL şi PSD au depus la preşedinţii celor două Camere moţiunea de cenzură intitulată "Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima ţeapă trasă românilor de Guvernul Băsescu-Udrea-Boc", a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, viceliderul grupului PNL din Cameră, Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a precizat că moţiunea de cenzură a fost depusă miercuri la secretariatele generale ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

El a precizat că moţiunea de cenzură a fost semnată de 209 parlametari, respectiv 74 de la PNL şi 135 de la PSD.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că opoziţia va depune două moţiuni de cenzură, respectiv una pe legea salarizării pe 2011 şi cealalată pe legea-cadru a salarizării unitare.

Ponta a afirmat că data la care vor fi discutate moţiunile de cenzură trebuie stabilită de Birourile permanente reunite.

Întrebat care sunt şansele de reuşită, Ponta a răspuns: "Nu ne facem iluzii".

Şi liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat că social-democraţii vor depune miercuri sau joi moţiunile de cenzură la legile salarizării şi că abia după ce acestea vor fi depuse se poate stabili un calendar de dezbatere în Parlament.

Vicepreşedintele Camerei Ioan Oltean (PDL) a declarat, miercuri, că, şi în cazul în care opoziţia va depune în zile diferite cele două moţiuni de cenzură la legile salarizării, acestea vor fi dezbătute tot luni de Parlament, pentru a nu modifica dezbaterile la bugetul de stat pe anul 2011.

Plenul Parlamentului a decis, marţi, ca în cazul în care opoziţia depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului la legile salarizării, aceasta să fie citită joi şi dezbătută şi votată luni, 20 decembrie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat însă luni că social-democraţii vor ca moţiunea de cenzură de după asumarea pe Legea salarizării să fie votată după 31 decembrie.

Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea în Parlament pe cele două legi.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PNL au depus moţiunea de cenzură privind Legea salarizării în 2011.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD şi PNL au depus moţiunea de cenzură privind Legea salarizării în 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei