Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără: Produsele agricole româneşti sunt excesiv de scumpe

Miercuri, 10 Noiembrie 2010 (14:03:12)

Produsele alimentare româneşti sunt excesiv de scumpe, din cauza nenumăraţilor intermediari de pe traseul parcurs de produs, de la fermă până la raft, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la deschiderea târgului Indagra.

"Produsele alimentare româneşti sunt excesiv de scumpe, dar e din cauza nenumăratelor căi de la plecarea produsului până la ajungerea lui pe raft. De foarte mulți ani avem construit un sistem care artificializează această relație", a spus Tabără.

Ministrul a adăugat că rezolvarea problemei preţurilor nu ţine doar de administraţiile centrale, locale şi de Ministerul Agriculturii, ci şi de companii.

Totodată, el crede că agricultorii români ar trebui să fie mai prompți şi mai tranşanți în ceea ce înseamnă interesele lor în sectorul agricol european şi prezenţa pe piețele europene.

"Agricultura nu va avea performanță dacă va rămâne la piața internă. În primul rând o va pierde şi pe aceasta. România trebuie să producă pentru piața europeană şi pentru piețele emergente, iar acest lucru nu poate fi făcut doar cu anumite sectoare", a adăugat ministrul.

Tabără a mai spus că există multe lucruri de făcut, dincolo de ceea ce înseamnă sursele financiare.

"Există şi alte elemente care trebuie revăzute, inclusiv inițiativele pe care fermierii trebuie să le aibă. Nu trebuie doar să aştepte subvenții. Trebuie o relație mai bună cu băncile. E importantă şi dotarea tehnică a fermelor", a afirmat el.

Ministrul a adăugat că a avut două întâlniri cu băncile şi nu e exclus ca mai multe instituţii de credit să accepte drept garanţii doar subvenţii. Potrivit lui Tabără, una dintre bănci va acorda credite doar pe baza unei adeverinţe de la APIA.

Cea de-a 15-a ediţie a expoziţiei Indagra, care se va desfăşura la Romexpo în perioada 10-14 noiembrie, va reuni 585 de firme din domeniile agricultură, zootehnie şi industrie alimentară.

Expoziţia Indagra se va desfăşura pe o suprafaţă de peste 32.000 metri pătraţi, dintre care peste 24.000 de metri pătraţi sunt situaţi în interior.

Indagra este structurată pe saloane tematice, printre care cel pentru echipamente şi utilaje pentru prelucrarea cărnii, pentru industria de panificaţie, prelucrarea laptelui, procesarea legumelor şi fructelor, în cadrul Indagra Food, şi cele pentru tractoare, sere şi colarii, fabrici de nutreţuri combinate în cadrul Indagra Farm. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără: Produsele agricole româneşti sunt excesiv de scumpe.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără: Produsele agricole româneşti sunt excesiv de scumpe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei