Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 nov 2010 - Anul XV, nr. 265 (4556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fătuloiu: Vom discuta cu premierul măsuri ce trebuie luate după raportul privind mitingul poliţiei

Miercuri, 10 Noiembrie 2010 (15:38:16)

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, a declarat că, împreună cu ministrul Traian Igaş, va discuta, săptămâna viitoare, cu premierul Emil Boc măsurile ce trebuiesc luate în urma elaborării raportului despre mitingul poliţiştilor, precizând că este posibil să "cadă capete".

Dan Valentin Fătuloiu, care este şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a afirmat, miercuri, la finalul prezentării raportului naţional privind situaţia drogurilor, că, aşa cum a spus şi preşedintele Traian Băsescu, raportul privind mitingul poliţiştilor din 24 septembrie este "complex şi complet", urmând să se stabilească responsabilii şi să se ia măsurile corespunzătoare.

Fătuloiu a precizat că, săptămâna viitoare, el şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, vor discuta cu premierul Emil Boc despre aceste măsuri.

Secretarul de stat a mai spus că, potrivit raportului, o parte din responsabili sunt deja cercetaţi de Parchet, respectiv cei cinci poliţişti care aveau armele la ei. De asemenea, o parte din protestatari au fost amendaţi pentru participare la o manifestaţie ilegală, iar o parte au fost sancţionaţi disciplinar, după cum au considerat de cuviinţă superiorii lor.

"Desigur, alţii vor răspunde cu funcţiile", a completat Fătuloiu.

În 24 septembrie, după acţiunea organizată de protest a sindicatelor din Poliţie şi Penitenciare, în faţa sediului Guvernului, majoritatea manifestanţilor au plecat către Palatul Cotroceni, unde au strigat şi şi-au aruncat caschetele nemulţumiţi de scăderea salariilor, jandarmii neintervenind. Acesta protest a avut loc în ziua în care ministrul Vasile Blaga sărbătorea zece ani de la înfiinţarea SMURD, la Târgu Mureş, la comanda ministerului rămânând Dan Fătuloiu.

La conferinţa de miercuri, Fătuloiu a precizat că, în ultima perioadă, s-a întâlnit cu angajaţii MAI din mai multe instituţii de aplicare a legii din ţară, subliniind că este vorba despre "subordonaţi" şi nu de şefii de inspectorate, pentru a le afla nemulţumirile cu privire la superiori.

Fătuloiu a spus că, marţi, a petrecut patru ore la Poliţia Capitalei, vorbind cu angajaţii despre problemele de comunicare pe care le au cu şefii şi ascultându-le nemulţumirile faţă de aceştia, pentru a vedea dacă există o problemă de incompetenţă la nivelul conducerii inspectoratelor.

Fătuloiu s-a plâns şi de acţiunile de prevenire a traficului de droguri: "Poliţia nu anticipează niciodată ce se va întâmpla mâine şi poimâine".

În urma deplasărilor şi discuţiilor, Fătuloiu a spus că are în vedere în jur de zece inspectori şefi care nu şi-au făcut treaba cum se cuvine.

Acesta şi-a mai arătat nemulţumirea şi faţă de condiţiile de la unitatea Jandarmeriei Capitalei, unde lucrătorii "stau în cazemate ca acelea din carton, ca la Auschwitz".

Astfel, secretarul de stat a conchis că trebuie ca unii angajaţi ai MAI să renunţe la sporul de 30 la sută, pentru ca aceste sume să le revină jandarmilor şi poliţiştilor care au nevoie de ei. Fătuloiu a subliniat că el însuşi nu va mai lua acel spor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fătuloiu: Vom discuta cu premierul măsuri ce trebuie luate după raportul privind mitingul poliţiei.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fătuloiu: Vom discuta cu premierul măsuri ce trebuie luate după raportul privind mitingul poliţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei