Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: CDS reflectă coerenţa scăzută a politicilor şi a mesajului transmis în exterior

Miercuri, 27 Octombrie 2010 (15:39:09)

Prima de risc a României, reflectată de CDS-ul cu 300 de puncte de bază peste cel al ţărilor europene performante, reflectă incoerenţa politicilor economice şi a mesajului transmis în exterior, pentru că fundamentele nu justifică ecartul, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"CDS în România reflectă o coerenţă scăzută, ca să nu zic altfel, dacă nu în politici, măcar în mesajul pe care-l transmitem în exterior. Plătim cu toţii şi căutăm vinovaţi în alte locuri decât ar trebui (..) Cum putem să vorbim de coerenţă dacă discursul public vorbeşte acum de reducrea TVA ca o soluţie de ieşire din criză. Suntem total incoerenţi dacă după trei luni de la majorarea TVA venim cu acest mesaj", a spus Isărescu, la seminarul "România, încotro? Cum să redăm încrederea?

Guvernatorul BNR a continuat arătând că România a fost obligată să crească TVA de la 19% la 24% pentru a putea restrânge deficitul bugetar, iar această măsură a afectat semnificativ conduita politicii monetare.

"Prin forţa lucrurilor, ţara asta a trebuit să majoreze TVA de la 19 la 24%. Ne-a înterupt nouă, BNR, un întreg ciclu de reducere a dobânzii şi nu este o chestie de joacă, să ai o anumită ţinută în politica monetară şi să fii întrerupt brutal, şi chiar să existe riscul întoarcerii", a afirmat Isărescu.

Oficialul băncii centrale s-a declarat de partea celor care spun că factorul esenţial în diferenţierea statelor democratice este coerenţa politicilor publice, a politicilor economice şi financiare.

"Se dezvoltă ţările care, cu perseverenţă, dovedesc coerenţă în politicile economice şi financiare, care dovedesc maturitatate a politicilor, coerenţă statală, care au capacitatea de a nu se lăsa influenţate de cicluri. Dezvoltarea depinde de calitatea oamenilor, a elitelor, de cultură, nivelul cultural este esenţial (...) Căutăm uneori vinovaţi în toate părţile. Nu există substitut pentru coerenţa politicilor economice şi financiare", a afirmat Isărescu.

Guvernatorul BNR a adăugat că, de multe ori, un guvern ia măsuri care sunt consistente, dar de care beneficiază alt guvern.

Costurile de asigurare a datoriilor statului român împotriva riscului de default s-au redus în trimestrul al treilea, iar România a coborât două poziţii în topul statelor cu cele mai riscante datorii, pe locul zece, potrivit unui raport al firmei de monitorizare a pieţei finaciare CMA.

Astfel, credit default swap-ul (costul de asigurare la restructurare/default - CDS) titlurilor de stat cu maturitatea la cinci ani ale României a scăzut de la 4,107 puncte în trimestrul al doilea la 3,509 puncte procentuale în trimestrul al trei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: CDS reflectă coerenţa scăzută a politicilor şi a mesajului transmis în exterior.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: CDS reflectă coerenţa scăzută a politicilor şi a mesajului transmis în exterior0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei