Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un grup de protestatari s-a îmbrâncit cu jandarmii şi a îndepărtat gardul de protecţie

Miercuri, 27 Octombrie 2010 (15:37:27)

Un grup de protestatari s-a îmbrâncit cu jandarmii şi a reuşit să îndepărteze gardul de protecţie din zona scenei amplasate în Piaţa Constituţiei, forţele de ordine retrăgându-se câţiva metri spre trotuarul din faţa Palatului Parlamentului, unde au format un cordon de protecţie.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că protestatarii au îndepărtat câteva garduri care delimitau zona de protest, însă au fost imediat înconjuraţi de jandarmii din trupele speciale.

Militaru a precizat că protestatarii nu au fost violenţi, ci doar au tras de garduri pentru a le îndepărta. El a mai spus că liderii sindicali le-au cerut manifestanţilor, de la tribună, să renunţe la acest demers, astfel că oamenii s-au liniştit.

Primii protestatari care au forţat gardul de protecţie au fost cei din stânga scenei, membri ai sindicatului Sanitas Iaşi, aceştia fiind urmaţi de manifestanţi din dreapa scenei, de la "Cartel Alfa", SNFP, Sanitas Cluj, Federaţia Columna şi BNS.

În urma incidentului, jandarmii s-au grupat în zonă şi au format un cordon de protecţie, pentru a-i opri pe protestatari să înainteze spre intrarea în curtea Palatului Parlamentului.

După ce sindicaliştii au îndepărtat gardurile de protecţie, trupele speciale de jandarmi s-au mobilizat şi în spatele porţilor de intrare în curtea Palatului Parlamentului, unde au format un lanţ uman.

În timpul incidentului, sindicaliştii au aruncat spre jandarmi cu sticle şi veste, precum şi cu bucăţi din parapeţii de plastic aflaţi pe stradă, care delimitează sensurile de mers.

Protestatarii au strigat "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi "Noi suntem poporul".

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii sunt la doi-trei metri de jandarmi, care s-au grupat pe cinci rânduri, pe troturarul din faţa intrării în curtea Palatului Parlamentului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de protestatari s-a îmbrâncit cu jandarmii şi a îndepărtat gardul de protecţie.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un grup de protestatari s-a îmbrâncit cu jandarmii şi a îndepărtat gardul de protecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei