Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectele de drumuri, verificate din decembrie de Direcţia Siguranţă Rutieră din ARR

Joi, 21 Octombrie 2010 (16:01:47)

Ministerul Transporturilor lansează, în decembrie, Direcţia Siguranţă Rutieră la nivelul Autorităţii Rutiere Române (ARR), ai cărei auditori vor verifica drumurile naţionale, autostrăzile, "punctele negre" de pe acestea şi proiectele de infrastructură.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) Eusebiu Pistru, a declarat, joi, la Forumul Internaţional pentru Siguranţă Rutieră, că într-o primă fază direcţia va funcţiona în cadrul ARR, până când va ajunge la capacitate maximă şi va deveni Institutul de Siguranţă Rutieră.

Pistru a precizat că în aproximativ un an Direcţia Siguranţă Rutieră se va putea transforma în institut.

Auditorii din cadrul acestei direcţii vor verifica proiectele noi de siguranţă rutieră şi vor depista "punctele negre" de pe drumuri naţionale sau autostrăzi (tronsoanele unde se petrec cele mai multe accidente, n.r.), în scopul reducerii numărului de incidente. Ulterior, după finalizarea proiectelor, auditorii vor verifica dacă recomandările lor au fost aplicate.

Secretarul de stat a adăugat că drumurile naţionale vor intra sub auditul de siguranţă în 2013, iar cele judeţene în 2015. El a precizat că în România există aproximativ 1.000 de "puncte negre", unde au loc foarte multe accidente rutiere.

Pistru a mai spus că o cauză importantă a producerii accidentelor rutiere în ţară o reprezintă instruirea slabă sau educaţia rutieră proastă a celor care îşi obţin permisul de conducere.

În acest sens, Ministerul Transporturilor a propus un proiect de lege pentru reglementarea şcolilor de şoferi şi a instruirii candidaţilor, care a fost aprobat şi este aplicat începând din acest an.

De asemenea, după finalizarea forumului, care se desfăşoară joi şi vineri pentru prima oară la Bucureşti, reprezentanţii ARR şi MTI vor lua măsuri concrete pentru reducerea riscului rutier.

Direcţia Siguranţă Rutieră din cadrul Ministerului Transporturilor este înfiinţată pentru alinierea la normele europene, respectiv la cerinţele Directivei 96/2008, privind implementarea managementului siguranţei rutiere la nivel comunitar.

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din Poliţia Română, Lucian Diniţă, prezent la forum, a explicat că direcţia nou-înfiinţată la nivelul MTI va coopera cu poliţiştii rutieri, în contextul în care standardele europene cer ca pentru crearea unui climat de siguranţă rutieră să conlucreze mai multe autorităţi, fiecare pe specificul ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele de drumuri, verificate din decembrie de Direcţia Siguranţă Rutieră din ARR.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectele de drumuri, verificate din decembrie de Direcţia Siguranţă Rutieră din ARR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei