Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii, mai informaţi referitor la fenomenul imigraţiei, prin Strategia pentru 2011-2014 - proiect

Joi, 21 Octombrie 2010 (12:50:12)

Ministerul Administraţiei şi Internelor pune în dezbatere publică proiectul referitor la Strategia privind imigraţia pentru 2011 - 2014, care va avea ca scop creşterea nivelului de informare a populaţiei în ceea ce priveşte imigraţia şi acceptarea mai facilă a străinilor.

"În ultimii ani, deşi România şi-a păstrat, în mare măsură, caracterul de stat de tranzit, aceasta a început să devină tot mai mult un stat de destinaţie. Creşterea nivelului de informare a populaţiei în ceea ce priveşte fenomenul imigraţiei va conduce implicit la acceptarea mai facilă a străinilor de către societatea românească şi, implicit, la respectarea legislaţiei naţionale în domeniu", se arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2011-2014.

Necesitatea acestuia a apărut în contextul în care vechea strategie a fost implementată pentru perioada 2007- 2010.

În contextul actual, aderarea României la UE şi, implicit, dobândirea de către cetăţenii români a dreptului la libera circulaţie şi rezidenţă, a provocat o migraţie a forţei de muncă autohtone calificată sau necalificată către pieţele altor state membre, fapt ce a condus la apariţia unor deficite în unele domenii de activitate. Deschiderea mai mult ca oricând a pieţei forţei de muncă în 2008 pentru lucrători cu un nivel scăzut şi mediu de calificare, precum şi prelungirea crizei economice mondiale instaurate la începutul anului 2009, pot face să apară posibilitatea ca mulţi dintre străinii admişi pe teritoriul României pentru angajare în muncă să piardă locurile de muncă şi să încerce să părăsească teritoriul naţional către alte pieţe de forţă de muncă, se mai arată în nota de fundamentare

Implementarea strategiei este necesară şi în contextul în care aplicarea în totalitate a dispoziţiilor acquis-ului Schengen, de la data adoptării deciziei Consiliului în acest sens, va transforma România într-un stat mai atractiv pentru migraţia legală, iar teritoriul României va fi folosit ca spaţiu de tranzit pentru migraţia ilegală către state din UE de către cetăţenii proveniţi din state din estul Europei şi Orientul Mijlociu.

"În contextul unei Europe care îmbătrâneşte, România se confruntă cu acest fenomen, ca şi majoritatea statelor membre ale UE, imigraţia putând reprezenta o parte dintr-un pachet de măsuri care pot îmbunătăţi această situaţie", potrivit notei de fundamentare a proiectului privind strategia.

"Pentru o mai bună abordare a fenomenului în interesul societăţii româneşti, prin prezenta Strategie naţională se urmăreşte stabilirea într-o manieră simplă şi directă a obiectivelor avute în vedere la nivel naţional, urmând ca autorităţile române să îşi stabilească şi să coordoneze acţiuni şi măsuri concrete în domeniul imigraţiei", potrivit documentului.

Implementarea Strategiei naţionale va avea ca obiective promovarea imigraţiei legale în beneficiul tuturor părţilor: societatea românească, imigranţi şi statele lor de origine, întărirea controlului legalităţii şederii străinilor în România şi aplicarea corespunzătoare a măsurilor de îndepărtare şi a măsurilor restrictive, îmbunătăţirea sistemului naţional de azil în scopul eficientizării şi
asigurării conformităţii cu legile naţionale şi internaţionale, participarea activă a României la acţiunile internaţionale de identificare a unor soluţii durabile pentru persoanele aflate în nevoie de protecţie internaţională şi integrarea socială a străinilor cu şedere legală.

Proiectul este supus dezbaterii publice pe site-ul MAI până la 1 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii, mai informaţi referitor la fenomenul imigraţiei, prin Strategia pentru 2011-2014 - proiect.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii, mai informaţi referitor la fenomenul imigraţiei, prin Strategia pentru 2011-2014 - proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei