Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely despre votul UDMR la TVA şi pensii: Probabil, colegii s-au uitat la alt deget

Joi, 21 Octombrie 2010 (16:04:32)

Votul dat de UDMR pe legile de reducere a TVA şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei a fost "o scăpare" şi, "probabil, colegii s-au uitat la alt deget" când au urmat indicaţia liderului de grup, a declarat, joi, vicepreşedintele executiv al Uniunii, deputatul Laszlo Borbely.

Borbely, care este ministrul Mediului, a spus că pe ordinea de zi a şedinţei în care s-au aprobat proiectele privind reducerea TVA la cinci la sută la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei au fost 72 de proiecte de legi, dintre care şapte sau opt de modificare a Codului Fiscal, subliniind că în toate Parlamentele se votează în funcţie de indicaţiile liderului de grup, transmite corespondentul MEDIAFAX

"De aceea sunt lideri de grup parlamentar şi se consultă înainte de vot, ca să cadă de acord. La fel e şi în alte Parlamente. Nu poţi să răspunzi de tot, mai ales eu, ca ministru. Colegii se pare că au avut o scăpare în acest sens, ambele grupuri parlamentare. Probabil s-au uitat la alt deget. Eu am votat cum a fost indicaţia preşedintelui (de grup), deci pentru", a spus Borbely.

Potrivit acestuia, atunci când se ajunge la votul final, în niciun Parlament din lume nu se mai discută pe fond şi nu se interpretează, ci se dă "un vot politic, asumat de grupul respectiv".

El a nuanţat apoi răspunsul, arătând că, de fapt, "a fost o scăpare de armonizare între cele două grupuri" parlamentare, ale PDL şi UDMR, şi a adăugat că, pe fondul legii, UDMR chiar poate să aibă un punct de vedere, pentru că, atunci când s-a discutat în cadrul coaliţiei mărirea TVA, reprezentanţii Uniunii au susţinut ca la anumite produse să fie TVA redus.

"Am avut aceste discuţii şi am acceptat că, cel puţin anul acesta, din cauza restrângerilor acestea şi cu FMI, nu ne putem permite. Deci putem avea şi vom avea o discuţie deschisă, pentru că FMI vine acum, este acum la Bucureşti şi după părerea noastră trebuie încheiat un altfel de acord cu FMI, să nu fim chiar aşa de legaţi de unele lucruri care trebuie să le decidem noi", a arătat el.

Întrebat dacă ar fi posibil să existe "scăpări" şi "defecţiuni" de acest gen şi la votul legat de moţiunea de cenzură, Borbely a precizat că în acel caz va fi vot secret, cu bile, şi nu altfel.

Legat de situaţia economică şi măsurile de austeritate, Borbely a afirmat că reprezentanţii UDMR, inclusiv el, au spus că nu acceptă până la sfârşitul anului alte măsuri de austeritate, iar PDL are acelaşi punct de vedere, arătând că urmează măsuri de stimulare economică, prin "două-trei legi de sprijinire a investitorilor tineri şi carduri pentru IMM-uri".

Întrebat dacă, pentru anul viitor, UDMR ar accepta alte măsuri de austeritate, Borbely nu a dat un răspuns concret, arătând că acest lucru va depinde de buget şi de situaţia economică de atunci.

"Pe anul viitor încă n-am finalizat bugetul, sper să fie un an de creştere economică, chiar dacă nu semnificativă, şi în funcţie de acest lucru şi legea salarizării unice vom vedea cum aşezăm în buget salariile şi alte probleme", a conchis el.

Viceliderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor Mate Andras Levente declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, că deputaţii Uniunii au dat un vot în cunoştinţă de cauză pentru iniţiativa privind reducerea TVA pentru alimentele de bază şi cea care prevede neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely despre votul UDMR la TVA şi pensii: Probabil, colegii s-au uitat la alt deget.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely despre votul UDMR la TVA şi pensii: Probabil, colegii s-au uitat la alt deget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei