Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român

Joi, 21 Octombrie 2010 (16:01:01)

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, care este ministrul Mediului, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român, prin Parlament şi Guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Borbely a spus că proiectele de legi care se referă la obţinerea unor forme de autonomie - precum proiectul de statut al minorităţilor naţionale şi cel de reîmpărţire a regiunilor economice - figurează în programul de guvernare, iar Guvernul şi Parlamentul României trebuie să decidă în conformitate cu acest program.

Întrebat despre speranţele pe care şi le pun "liderii separatişti" maghiari - precum preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Tokes Laszlo, cel al PCM, Szasz Jeno, şi cel al Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs - în legătură cu autonomia, dat fiind că Ungaria va prelua preşedinţia Uniunii Europene în ianuarie 2011, Borbely a subliniat că acestea sunt două lucruri diferite, iar aprecierea persoanelor menţionate ca "separatişti" nu îi aparţine.

El a precizat că autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român şi nu este nevoie de niciun sprijin din afară pentru a fi obţinută.

"Evident, e aprecierea dumneavoastră. Sunt două lucruri total diferite. În ceea ce priveşte autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român, a Parlamentului, a celor care pot să decidă atât în ceea ce priveşte regiunile economice, cât şi alte tipuri de autonomie - cum este Legea minorităţilor naţionale, care este în programul de guvernare. Reaşezarea regiunilor economice este în programul de guvernare. Deci nu trebuie să vină niciun ajutor din afară, ci Guvernul şi Parlamentul României trebuie să decidă, conform programului de guvernare. Aici este responsabilitatea - evident şi a noastră, ca şi parteneri de guvernare", a spus el.

Referindu-se la preluarea de către Ungaria a preşedinţiei UE, Borbely a apreciat că aceasta este o oportunitate importantă pentru România, atât în ce priveşte strategia Dunării, care se va adopta în acea perioadă, cât şi alte probleme, Ungaria declarând că va sprijini România în aceste demersuri.

"În ce priveşte celelalte probleme, evident, fiecare poate să aibă un punct de vedere, aici noi trebuie să rezolvăm problemele şi noi de aceea suntem aici, UDMR, din 1990, şi facem ceea ce facem cu responsabilitate să rezolvăm şi aceste probleme, cu calm şi prin mijloace constituţionale", a conchis Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Autonomia, de toate felurile, este responsabilitatea statului român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei