Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbători de iarnă

Turişti care vizitează judeţul vor putea vedea cum se taie porcul de Ignat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turiştii care vor vizita judeţul Suceava de la începutul lunii decembrie a acestui an şi până după Anul Nou vor avea parte de un program special de acţiuni şi activităţi specifice acestei perioade. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că instituţia pe care o conduce a finalizat programul evenimentelor care vor fi organizate în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”.

Flutur a spus că atât programul evenimentelor, cât şi oferta turistică pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă în judeţul Suceava vor fi lansate la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă, la deschiderea Târgului „Produs în Bucovina” care va avea loc la Cluj-Napoca. De asemenea, Flutur a spus că CJ Suceava a lansat o invitaţie către Ministerul Turismului, precum şi mai multor ambasadori ale ţărilor din Uniunea Europeană la Bucureşti, pentru a-şi petrece câteva zile în judeţul Suceava în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Dorim ca acest pachet de acţiuni să-l prezentăm atât în ţară, cât şi în străinătate, în Munchen, Augsburg şi Viena, în ambasadele ţărilor din Uniunea Europeană. De asemenea, vrem să lansăm şi oferta turistică, şi aici îi provoc pe cei din asociaţiile de turism din judeţ să se gândească cum pot fi ei mai atractivi pentru turişti”, a spus Flutur.

 

Tradiţiile din preajma Crăciunului vor putea fi admirate în mai multe gospodării ţărăneşti

Ediţia de anul acesta a proiectului „Crăciun în Bucovina” va începe în data de 5 decembrie la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, unde, după deschiderea oficială, vor fi organizate mai multe evenimente pentru copii, care vor primi cadouri din partea lui Moş Nicolae şi vor putea să asiste la spectacole de teatru cu păpuşi. Tot pe 5 decembrie vor fi aprinse şi luminile din bradul de Crăciun din centrul Sucevei, la ora 18:00, după care, de la ora 19:00, în Catedrala Catolică va începe un spectacol de colinde oferit de Grigore Leşe.

Flutur a spus că în perioada 6 - 18 decembrie vor fi organizate acţiuni în mai multe zone ale judeţului, respectiv evenimente specifice perioadei de dinaintea Crăciunului.

„Unul dintre acestea este Ignatul, tăiatul porcului şi apoi prepararea lui. Acest lucru va putea fi văzut în mai multe localităţi cu tradiţie, Suceviţa, Mănăstirea Humorului Poiana Stampei la Vama, Mălini, dar şi în Muzeul Satului Bucovinean”, a declarat Flutur. El a adăugat că tot în această perioadă turiştii vor putea să participe la şezători sau la repetiţiile pentru colinde şi urături.

„Este foarte interesant ca turiştii să vadă cum se pregătesc copiii pentru a ieşi la colindat şi la urat. Iar toate acestea vor putea fi văzute în vetrele folclorice specifice. Apoi, din 19 şi până pe 22 decembrie vom avea acţiunea „Pornesc Colindele”. Astfel, vom organiza spectacole de colinde în Muzeul Satului din Suceava, dar şi în localităţile Mălini, Mănăstirea Humorului, Suceviţa, Poiana Stampei, Pojorâta”, a declarat Flutur.

El a precizat că, pe 23 decembrie, la Suceviţa va avea loc spectacolul „Colinda Colindelor”, la care vor participa grupuri de colindători din întreg judeţul, precum şi din alte zone ale ţării. În aceeaşi zi, în toate oraşele judeţului vor fi organizate acţiuni dedicate copiilor care vor primi cadouri de la Moş Crăciun.

Gheorghe Flutur a mai spus că de pe 24 decembrie vor începe „Colindele Bucovinei”, acţiune în cadrul căreia vor fi organizate spectacole de colinde în mai multe zone ale judeţului.

„Noi am hotărât să luăm în proiect şi gospodării ţărăneşti care păstrează autenticul şi tradiţia şi care vor putea fi vizitate pentru ca turiştii să vadă Crăciunul pe viu la ei acasă. Astfel de gospodării vor putea fi vizitate în Vatra Moldoviţei, Mănăstirea Humorului, Poiana Stampei, Sadova, Mălini Straja şi Botoşana”, a declarat Flutur.

 

Turiştii se vor putea plimba cu mocăniţa la Gura Humorului

Şeful administraţiei judeţene a spus că în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, la Gura Humorului va fi organizat, de la ora 17.00, spectacolul de colinde de Crăciun. Acesta va avea loc pe scena amplasată la baza pârtiei din zona Ariniş. Tot în această zonă va fi amplasată şi mocăniţa din Moldoviţa, turiştii având posibilitatea să se plimbe pe un traseu de aproximativ doi kilometri. Tot la Gura Humorului, şi tot în aceeaşi locaţie, va fi organizat şi un concert al formaţiilor Hara şi Distincto, care va avea loc în data de 26 decembrie. Potrivit programului, pe 27 decembrie, la Suceava va avea loc Festivalul obiceiurilor de iarnă, pe 28 decembrie încep festivaluri similare în mai multe zone folclorice din judeţ şi tot în aceeaşi zi va fi organizat şi un Festival al măştilor.

Apoi, pe 29 decembrie turiştii vor avea parte de spectacole cu formaţii de urşi, cai şi capre, pe 30 decembrie – „Pluguşorul”, iar pe 31 decembrie va începe programul „La urat în Bucovina”. Proiectul „Crăciun în Bucovina” se va termina de Bobotează, după ce pe 1 ianuarie turiştii vor putea participa şi la balurile gospodarilor din mai multe zone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turişti care vizitează judeţul vor putea vedea cum se taie porcul de Ignat.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Turişti care vizitează judeţul vor putea vedea cum se taie porcul de Ignat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta e atractie?! trimis de
(21 oct 2010, 11:47:31
"Turişti care vizitează judeţul vor putea vedea cum se taie porcul de Ignat". Din cate stiu, UE ne-a interzis sa mai apelam la astfel de practici considerate de ei barbare. Iar Flutur transforma asta in atractie turistica?! Poate face si niste pachete atractive, pentru copii, ca la muzeu. Sa vina prichindeii sa vada pe viu cum este sacrificat un porc. Asta da atractie turistica!
Astia portocalii ori is prosti, ori is imbecili. Nu mai stiu ce sa faca pentru a impresiona lumea, dar nu se gandesc deloc la consecinte. Halal tara.
2.   ! trimis de
(21 oct 2010, 11:55:14
taranul tot taran ramane ! n-ai cu cine !
3.   Si cand se-ngrasa? trimis de
(21 oct 2010, 13:19:24
Dupa cum a luat-o PDL in ultimul timp, se pare ca vrea sa ingrase porcul drept inainte de Ignat,cand gospodarii il taie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei