Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri personale

Preşedintele Asociaţiei Culturale de Tineret ARSIS, condamnat la doi ani cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Asociaţiei Culturale de Tineret ARSIS Suceava, Florin Mihai Stan, de 32 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la doi ani cu suspendare pentru comiterea mai multor infracţiuni într-un dosar cu fonduri europene. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava, atât de Stan, cât şi de procurorii DNA Suceava, cei care au instrumentat dosarul. Tribunalul Suceava a mai decis să-l oblige pe Florin Mihai Stan la plata sumei de 45.803 euro sau echivalentul în lei, la cursul practicat de BNR la data efectuării plăţii, bani pe care i-a obţinut din fonduri europene şi i-a folosit fără să respecte legea. Preşedintele Asociaţiei Culturale de Tineret ARSIS Suceava a fost condamnat pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, omisiunea de a furniza, cu ştiinţă, datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

 

Banii europeni au ajuns pe cardul personal al lui Stan

Anchetatorii au stabilit că Stan a întocmit facturi fiscale falsificate pentru a justifica 19 proiecte finanţate din fonduri europene, prin rapoartele întocmite în acest mod către ANSIT Bucureşti încasând nejustificat 26.680 de euro. În sarcina suceveanului s-a mai reţinut şi faptul că a omis cu bună ştiinţă să furnizeze datele cerute, potrivit legii, pentru obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene. Astfel, în intervalul 1 septembrie 2003-31 decembrie 2005, Florin Mihai Stan a iniţiat 10 proiecte şi a semnat contractele de finanţare a acestora fără a mai depune rapoartele finale şi documentele justificative avansurilor încasate, deşi a fost somat să efectueze aceste operaţiuni. Prin această modalitate, preşedintele ARSIS a băgat în buzunar peste 25.000 de euro. Procurorii DNA Suceava l-au mai acuzat că a schimbat, fără a respecta prevederile legale, destinaţia fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţii Europene. Totul s-a petrecut în perioada septembrie 2003-decembrie 2005, când sumele încasate drept avans pentru derularea celor 10 proiecte au fost virate în altă direcţie. Mai exact, cei 25.796 de euro au ajuns din conturile ARSIS pe un card personal al lui Stan, 797 de milioane de lei vechi în 2003 şi 662 de milioane de lei vechi anul următor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Asociaţiei Culturale de Tineret ARSIS, condamnat la doi ani cu suspendare.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preşedintele Asociaţiei Culturale de Tineret ARSIS, condamnat la doi ani cu suspendare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei