Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea:Complice la suspendarea regizată de moguli în 2007, Tăriceanu se simte ameninţat de stenograme

Joi, 21 Octombrie 2010 (16:03:45)

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine că fără complicitatea lui Călin Popescu Tăriceanu, premier la acea vreme, nu ar fi fost posibilă încercarea de suspendare a preşedintelui, din 2007, "regizată de moguli" şi că, probabil din acest motiv, liberalul "se simte ameninţat de stenograme".

Udrea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Tăriceanu şi-a pierdut, în ultimii ani, inventivitatea şi creativitatea ce îi caracterizează pe oamenii politici sau pe oamenii de afaceri de succes.

"În urmă cu cinci ani, cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Dan Voiculescu, Tăriceanu a găsit, în persoana mea, ţapul ispăşitor pentru intervenţia pe care o făcuse în favoarea prietenului său, Dinu Patriciu. Nu Tăriceanu era vinovat pentru trafic de influenţă, vinovată era Elena Udrea pentru că a îndrăznit să scoată la lumină o acţiune cel puţin imorală a premierului din acea vreme", a adăugat ministrul Dezvoltării.

Elena Udrea adaugăv că, după cinci ani, în loc de bileţele sunt scoase la iveală file din dosare groase, întocmite de instituţii ale statului care au atribuţii legale în identificarea şi pedepsirea celor care săvârşesc ilegalităţi.

"Conţinutul acestora este cunoscut acum tuturor românilor, dar iată că, în opinia domnului Tăriceanu, relevanţa stenogramelor nu este atât de importantă în raport cu părerea mea vis-a-vis de subiect. Din nou, fostul premier liberal încearcă o diversiune pentru a induce opiniei publice ideea că vinovaţi nu sunt cei care comit fărădelegi, ci cei care susţin public că asemenea lucruri nu ar trebui să se mai întâmple", susţine Udrea.

Ea apreciază că stenogramele din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, instrumentat de Parchet, arată cum un patron de trust de presă îşi foloseşte banii, puterea şi influenţa pentru a-l debarca pe preşedintele ţării.

"Încercarea de suspendare a preşedintelui din 2007, regizată de moguli, nu ar fi fost posibilă fără complicitatea lui Călin Popescu Tăriceanu - premier la acea vreme. Probabil acesta este motivul pentru care, în loc să fie revoltat, alături de mine, faţă de conţinutul dezvăluirilor din dosar, el se simte ameninţat de stenograme, considerându-se victimă a unui «şantaj politic cu instituţiile statului»", mai susţine Elena Udrea.

Ea consideră că faptele relatate în stenograme sunt "extrem de grave" şi "reprezintă o ameninţare la adresa statului de drept".

"În niciun caz devoalarea lor nu pune democraţia în pericol. Democraţie care altfel a evoluat de când Călin Popescu Tăriceanu îi cerea, pe bileţele, preşedintelui Traian Băsescu, clemenţă pentru prietenul Dinu Patriciu", mai declară Udrea.

Presa a făcut publice stenograme din dosarul Vîntu, conţinând discuţii între omul de afaceri şi jurnalişti din grupul Realitatea-Caţavencu.

Într-o postare de marţi pe blogul său, Udrea comentează că stenogramele confirmă ceea ce ea spusese în urmă cu o săptămână, şi anume că strategia mogulilor de a scăpa de guvern şi de preşedinte este o tentativă de lovitură de stat. "După stenogramele apărute în presă, văd că nu mă înşelam. Aceşti oameni sunt capabili de orice. Însetaţi de putere, pentru ei nu există presă, nu există angajaţi, nu există stat sau ideea de dreptate. În minţile lor există doar interese personale, lăcomie, angajaţii sunt slugi, iar cei care li se opun şi nu vor să le dea statul pe mână trebuie înlăturaţi", scria Udrea.

"Cred că este puţin probabil ca această suspendare să mai fie orchestrată de Vîntu şi Voiculescu în contextul în care s-au devoalat strategia pe care o foloseau şi armele cu care luptau. Nu mai sunt credibili", a declarat, de asemenea, Elena Udrea, pentru Evenimentul Zilei.

Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că unul dintre motivele apariţiei în presă a stenogramelor din dosarul Vîntu l-a dezvăluit Elena Udrea, respectiv obturarea oricărui plan de răsturnare a Guvernului sau de suspendare a şefului statului.

"Deci ajungem la o concluzie, că de fapt ascultările nu erau făcute pentru cauza din dosar, ci pentru a identifica duşmanii poporului, care pot să atenteze la orânduiala cârmaciului înţelept, că intrăm încet-încet exact în sistemul de dinainte de 1989", a susţinut Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea:Complice la suspendarea regizată de moguli în 2007, Tăriceanu se simte ameninţat de stenograme.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea:Complice la suspendarea regizată de moguli în 2007, Tăriceanu se simte ameninţat de stenograme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei