Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marica: 30.000 de sindicalişti din Finanţe, în grevă după 18 noiembrie dacă nu primesc stimulentele

Joi, 21 Octombrie 2010 (19:21:25)

Aproximativ 30.000 de membri ai Federaţiei din Finanţe afiliate la "Sed Lex" ar putea declanşa greva generală după 18 noiembrie, dacă până la acea dată nu se va rezolva problema stimulentelor, a declarat, joi, Vasile Marica.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a spus, la finalul Consiliului Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, că pe 18 noiembrie va fi stabilită data grevei generale, dacă până atunci salariaţii nu-şi vor primi stimulentele care li se cuvin.

Vasile Marica şi-a depus mandatul de preşedinte al Alianţei "Sed Lex", care i-a fost acceptat, o decizie finală urmând a fi luată pe 18 noiembrie. Până atunci, Marica va asigura interimatul, pentru a exista o continuitate.

Potrivit lui Marica, fiecare sindicat din teritoriu va evalua modul în care a fost tratat de Ministerul de Finanţe referitor la stimulente, acestea acordându-se aleatoriu.

Marica a precizat că până în prezent doar o mie din cei 27.000 de salariaţi din Finanţe la nivel naţional au primit stimulentele, aceştia fiind de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti şi jumătate din angajaţii de la Ministerul de Finanţe.

Liderul "Sed Lex" a adăugat că probabil săptămâna viitoare vor intra banii şi în contul angajaţilor din teritoriu.

El a mai spus că celelalte federaţii afiliate la "Sed Lex" iau în calcul declanşarea grevei generale, iar dacă se va decide acest lucru, după 18 noiembrie ar putea întrerupe lucrul 80.000 de funcţionari publici.

Preşedintele "Sed Lex", Vasile Marica, anunţa încă de vinerea trecută, după discuţiile de la Ministerul Finanţelor privind stabilirea criteriilor de acordare a stimulentelor, că îşi va depune demisia, în condiţiile în care nu a reuşit să ducă greva angajaţilor de la Ministerul Finanţelor la bun sfârşit şi să le obţină acordarea stimulentelor. El s-a declarat nemulţumit de criteriile propuse pentru acordarea stimulentelor şi a insistat ca de acestea să beneficieze toţi angajaţii.

Marica a refuzat să participe la discuţiile ulterioare de la Ministerul Finanţelor, astfel că protocolul privind acordarea stimulentelor a fost încheiat, sâmbătă, doar de liderii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Marţi, câteva zeci de angajaţi din Ministerul de Finanţe au oprit activitatea, nemulţumiţi că banii pentru stimulente nu le-au intrat în conturi, aşa cum li s-a promis.

Protestul s-a încheiat în câteva ore, după ce liderii SNFP au spus că reprezentanţii sindicatelor şi cei ai Ministerului Finanţelor lucrează la validarea listelor cu angajaţii care vor primi stimulentele.

Liderul "Sed Lex, care a venit atunci la protestatarii de la Ministerul de Finanţe, spunea că nici el şi nici alţi lideri din sindicatului pe care îl conduce nu participă la vreo negociere şi nu fac parte din comisia care analizează listele cu angajaţii care vor primi stimulente.

Marica preciza că regretă decizia de a opri protestul spontan de săptămâna trecută şi reafirma că joi, în 21 octombrie, îşi va depune mandatul de lider al Alianţei "Sed Lex" din acest motiv.

Decizia de a acorda stimulente angajaţilor din Finanţe, în baza unor criterii stabilite de o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai MFP, a fost luată după ce săptămâna trecută, timp de două zile, aproximativ 200 de angajaţi ai Ministerului Finanţelor au protestat pe holurile instituţiei.

Protestele spontane s-au extins, joia trecută, în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marica: 30.000 de sindicalişti din Finanţe, în grevă după 18 noiembrie dacă nu primesc stimulentele.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marica: 30.000 de sindicalişti din Finanţe, în grevă după 18 noiembrie dacă nu primesc stimulentele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei