Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu, Sanador: Investiţiile din România au fost, cu unele excepţii, pur speculative

Miercuri, 15 Septembrie 2010 (17:14:39)

Investiţiile din România au fost, cu unele excepţii, pur speculative, astfel că nu s-a construit nimic solid, piaţa fiind dominată de intermendiari, a declarat, omul de afaceri Florin Andronescu, fondatorul clinicilor Sanador, explicând efectul mai grav al crizei asupra României.

"Investiţiile din România, cu unele excepţii au fost pur speculative, capital care intră şi iese foarte rapid, care se sperie destul de rapid, care joacă pe monede sau pe alte instrumente. Nu s-a construit serios, pe ici pe colo doar. Eu am construit două business-uri care s-au bazat pe consum, consum care s-a dovedit că nu a fost supervizat cum trebuie", a declarat miercuri Andronescu, la întâlnirea ZF Expert "Lehman Brothers - doi ani de la falimentul care a adus criza".

În opinia sa, România a fost mai lovită de criză decât alte ţări pentru că economia nu se bazează pe capacităţi de producţie solide.

"Cred că România a fost mai grav lovită de criză pentru că piaţa românească este dominată de intermediari, nu am construit nimic foarte solid, nu am construit capacităţi de producţie care să-şi găsească pieţe externe. N-am făcut decât să mutăm dintr-o parte în alta un produs, nişte bani. Nu a fost ceva solid construit", a adăugat Andronescu.

În ceea ce priveşte piaţa serviciilor, unde a realizat o serie de investiţii, el crede că aceasta este mai rezistentă la criză întrucât este mai flexibilă, deşi nu există o industrie de profil foarte bine dezvoltată.

"Uitaţi-vă la calitatea serviciilor din România, pornind de la cele de turism. Au fost create pentru a servi interesele unei familii sau ale unui grup, nu au fost constrite ca business-uri de anvergură, nu poţi să faci turism într-o ţară fără să ai infrastructură, să vinzi doar Antalia, Spania. Asta nu este turism. Turismul se bazează pe o infrastructură, pe planuri coerente, pe turism de masă", a spus Andronescu.

El s-a referit şi la piaţa serviciilor medicale, considerând că aceasta are o evoluţie pozitivă doar pentru că este la început.

"Să luăm şi zona serviciilor medicale. Este pe creştere din cauza unui început de piaţă. Discutăm despre o zonă privată versus cea monopolistă de stat, care domină piaţa şi care se clatină din cauză că este administrată greşit şi atunci şi-a găsit locul foarte repede zona privată. Sigur are şi şanse de creştere. Până unde? Până când? Depinde de măsurile Guvernului", a afirmat Andronescu.

Florin Andronescu este fondatorul retailerului de electronice şi electrocasnice Flanco şi al societăţii de credite de consum Credisson, din vânzarea cărora a obţinut circa 20 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu, Sanador: Investiţiile din România au fost, cu unele excepţii, pur speculative.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu, Sanador: Investiţiile din România au fost, cu unele excepţii, pur speculative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei