Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC: Amenzi de peste un milion de lei comercianţilor de băuturi răcoritoare

Miercuri, 15 Septembrie 2010 (16:27:17)

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de peste un milion de lei şi au retras de la comercializare 2.800 de litri de băuturi răcoritoare expirate sau depozitate în condiţii improprii, sucuri şi nectaruri de fructe, în urma unui control din luna august.

Reprezentanţii ANPC au controlat, în luna august, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare şi publicitate a băuturilor racoritoare, a sucurilor şi nectarurilor de fructe, verificând 792 de operatori economici, iar la 503 dintre aceştia (63 la sută) au găsit deficienţe, se arată într-un comunicat de miercuri al Autorităţii.

Comisarii au verificat peste 1.400.000 de litri de sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, din care aproximativ 125.000 de litri (nouă procente) nu se încadrau în prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

ANPC a retras de la comercializare aproximativ 2.800 de litri de băuturi răcoritoare. Băuturile aveau termenul de garanţie expirat sau erau depozitate în condiţii improprii.

Comisarii au oprit temporar de la comercializare aproximativ 21.800 de litri, până la remedierea neconformităţilor constatate. ANPC a aplicat 339 de amenzi contravenţionale, în valoare de 1.016.000 de lei şi 164 de avertismente pentru încălcarea reglementarilor privind protecţia consumatorilor.

Printre abaterile constatate se numără comercializarea acestor băuturi cu parametri neconformi celor declaraţi sau prevăzuţi în actele normative în vigoare.

Aproximativ 7 la sută din produsele controlate nu ofereau consumatorilor informaţiile obligatorii care să permită alegerea sortimentului dorit, trei procente din operatorii economici controlaţi nu respectau condiţiile privind transportul, depozitarea şi comercializarea băuturilor răcoritoare.

S-a constatat că băuturile răcoritoare erau depozitate la temperaturi mai mari decât cele stabilite de producători, respectiv la temperatura mediului ambiant (chiar peste 30ºC) şi/sau erau aşezate direct pe paviment.

Comisarii au găsit şi nereguli privind afişarea preţurilor, respectiv lipsa afişării sau afişarea într-o formă echivocă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC: Amenzi de peste un milion de lei comercianţilor de băuturi răcoritoare.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC: Amenzi de peste un milion de lei comercianţilor de băuturi răcoritoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei