Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lipsă de clienţi

Din cel mai important centru comercial al oraşului, loc de promenadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bazarul din lunca Sucevei, cunoscut şi vizitat cu ani în urmă de cumpărători şi comercianţi din întreaga ţară, a devenit la ora actuală loc de promenadă, mai ales pentru oamenii din localităţile învecinate municipiului.

Bazarul şi-a pierdut titlul de cel mai important centru comercial din judeţ, iar sucevenii care sunt proprietari de chioşcuri în Bazar spun că vânzările au scăzut simţitor, iar clienţii vin mai mult în trecere.

Ieri, zi de sărbătoare, Bazarul, aşa cum îl ştim de pe vremuri, ar fi trebuit să fie arhiplin, însă realitatea era alta. Comercianţilor le lipseau clienţii, care, ieri, se opreau pentru câteva secunde la tarabe sau priveau din mers câte un produs şi-şi vedeau de drum, mai departe.

„E criză, oamenii nu mai au bani. Cel puţin, eu vând haine şi oamenii nu mai cumpără haine, poartă ceea ce au. Este ora 11:00 şi eu încă nu mi-am făcut safteaua pe ziua de azi”, a spus o comerciantă de articole vestimentare din Bazarul sucevean. Ca şi ea, mulţi alţi comercianţi se plâng de vânzări slabe.

„A fost puţin mai aglomerat duminică, înainte de începutul anului şcolar, dar acuma e puţină lume pentru o zi de sărbătoare. Nu mai merge aşa ca înainte”, a spus un alt comerciant, care are chioşc în Bazar de ani buni.

Produsele alimentare aduse din Ucraina sunt cele mai căutate mărfuri din Bazar la ora actuală, în timp ce standurile cu haine şi încălţăminte sunt aproape nebăgate în seamă.

Bazarul din Suceava este locul în care se vinde aproape orice, de la şuruburi, papiote şi alte mărunţişuri, până la covoare, mobilă, perdele şi lustre. Cu toate acestea, deşi gama produselor este atât de diversificată, comercianţii au mai mult vizitatori decât cumpărători.

Comercianţii de rochii de mireasă şi articole pentru nunţi spun că au avut vânzări vara aceasta, însă acestea scad simţitor de la o zi la alta. „Nunţile sunt tot mai rare, a trecut vara şi puţini mai fac nuntă de acuma. Oricum, vara a fost destul de bine”, a spus o comerciantă de rochii de mireasă aduse din Ucraina.

Terasele cu mici, gogoşeriile, plăcintăriile şi simigeriile sunt cele mai aglomerate standuri din Bazar. De la prima oră a dimineţii şi până după orele amiezii, când clienţii încep să se „rărească”, micii sfârâie pe grătar, iar vânzările nu contenesc.

Comercianţii se plâng de clienţi puţini, iar clienţii sunt nemulţumiţi de preţuri şi calitate. „Preţurile încep să ajungă ca la magazine, mai ieftin iau de la hipermarketuri”, a spus Ilie Cocârlă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din cel mai important centru comercial al oraşului, loc de promenadă.
 Vizualizări articol: 3147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Din cel mai important centru comercial al oraşului, loc de promenadă2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Comercianţii se plâng de clienţi puţini" trimis de
(15 sep 2010, 15:06:52
Dar la bugetul local si finante fac platile cuvenite? Marfa e aproape la acelasi preturi ca in Hypermarket-uri dar cu taxe zero cate stat deci profit maxim pt bazaristi.
2.   Sa traiti bine trimis de
(15 sep 2010, 21:08:42
bazaristii sa multumeasca celor pe care iau sustinut sa ajunga in parlament si care au taiat salariile atitor bugetari.este abia inceputul sa vedeti ce va urma .sa traiti bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei