Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SNFP amână greva generală anunţată marţi, pentru a organiza protestul împreună cu Sed Lex

Miercuri, 15 Septembrie 2010 (13:51:23)

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) a decis din solidaritate amânarea datei grevei generale din 27 septembrie, la o alta la care şi "Sed Lex" va participa, dar nu mai târziu de jumătatea lunii octombrie, pentru "pregătirea psihologică" a "Sed Lex".

Această modificare a datei grevei generale este necesară atât pentru a permite "pregătirea psihologică" a reprezentanţilor Sed Lex pe deoparte, dar şi pentru solidarizarea tuturor organizaţiilor bugetare pe de altă parte, se arată într-un comunicat de miercuri al SNFP.

"În condiţiile în care liderul Sed Lex nu va organiza greva generală, considerăm ca acesta nu a urmărit decât destabilizarea acţiunilor de protest organizate de SNFP, compromiterea organizaţiilor sindicale şi a liderilor acestora", susţine sursa citată.

SNFP va participa pe 27 septembrie la mitingurile organizate de "Cartel Alfa" şi va susţine toate acţiunile organizate de colegii din administraţia publică şi nu numai.

Liderul SNFP, Sebastian Oprescu, declara, marţi, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 34.000 de funcţionari publici vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, din 27 septembrie, cerând revenirea la salariul avut înainte de diminuarea cu 25%, stoparea disponibilizărilor şi protecţia juridică a funcţionarilor publici.

Preşedintele "Sed Lex" Vasile Marica declara, marţi, că SNFP este în executare silită, nu are nici 1.200 de membri şi că alianţa pe care o reprezintă nu se poate asocia grevei SNFP, o astfel de acţiune având nevoie de cel puţin o lună şi jumătate de pregătire.

"Oprescu (n.r. - liderul SNFP) a auzit de la noi ieri (n.r. - luni) că am hotărât să nu mai ieşim în stradă la mitinguri şi pichetări şi să facem grevă şi a ieşit acum în faţă cu această declaraţie. Dar el nu are nicio forţă, nu este în stare să închidă nicio instituţie, oamenii nu-l mai susţin", a declarat Marica pentru MEDIAFAX.

Sebastian Oprescu a declarat, în replică, faptul că sindicatul nu e în executare silită, având însă nişte datorii pe care le va plăti anul acesta şi a precizat că SNFP ar putea acceptă şi o altă dată decât cea de 27 septembrie pentru grevă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SNFP amână greva generală anunţată marţi, pentru a organiza protestul împreună cu Sed Lex.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNFP amână greva generală anunţată marţi, pentru a organiza protestul împreună cu Sed Lex0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei