Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 sep 2010 - Anul XV, nr. 217 (4508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezbateri la moţiune: Guvernul legiferează ciocoismul, OUG 58 e marca ticăloşiei şi o bătaie de joc

Miercuri, 15 Septembrie 2010 (13:53:14)

Deputaţii PDL au criticat, miercuri, în plen, textul moţiunii simple pe tema Ministerului Muncii şi au anunţat că nu pot să o voteze, în timp ce reprezentanţii PSD şi PNL au arătat că Guvernul dă dovadă de lipsă de respect faţă de oameni şi merge într-o direcţie greşită.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a susţinut că iniţiatorii moţiunii ar fi trebui să folosească un "vocabular mai civilizat", criticând afirmaţia din moţiune potrivit căreia Guvernul ar fi laş. "Nu poate fi un Guvern laş pentru că a luat măsurile nepopulare ce ar fi trebuit luate acum 20 de ani", a spus Toader.

El a adăugat că toate veniturile trebuie impozitate şi a aprobat toate punctele de vedere susţinute de către ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Mircea Toader a mai arătat că toate partidele au o vină egală pentru supradimensionarea aparatului bugetar, precum şi în utilizarea ajutorului social în scopuri electorale. "PDL participă la dezbateri, dar nu putem vota o astfel de moţiune", a conchis Toader.

În replică, deputatul PNL Victor Paul Dobre a spus că nu a auzit "atât de multe minciuni în atât de puţine minute cât a debitat Mircea Toader".

El a respins criticile ministrului Muncii Ioan Botiş, potrivit cărora textul moţiunii este din "Poveşti nemuritoare", arătând că "basmele au intrat în limbajul celor de la PDL". "Aş fi curios dacă ei sunt cu Alba ca Zăpada sau cu Capra cu trei iezi", a adăugat Dobre.

El a spus că OUG 58 privind drepturile de autor nu este legală, deoarece nu respectă Codul fiscal şi a calificat drept o "marcă a ticăloşiei" faptul că aceia care au venituri din drepturi de autor trebuie să plătească contribuţiile. El a spus că acest lucru este o "bătaie de joc" şi o "lipsă de respect" faţă de "tot ceea ce înseamnă creaţie şi spirit liber".

La rândul său, deputatul PSD Ioan Cindrea a afirmat că, prin măsurile pe care le ia, Guvernul atacă "statul de drept". "Dacă nu stopăm acest Guvern, vom ajunge să avem un stat sălbatic în care omul nu mai contează şi vom crea o societate injustă", a spus Cindrea.

El a arătat că marea nedreptate a legii sistemului de pensii promovată de Guvern este că nu se asigură un prag minim al pensiei. "Cu fiecare mişcare socială se anunţă sfârşitul acestui Guvern, al regimului Băsescu. Vom vota această moţiune pentru că considerăm că mergem într-o direcţie greşită", a adăugat Cindrea.

Deputatul PSD Adrian Solomon a spus că măsurile luate de Guvern "legiferează ciocoismul în România, transformând angajaţii în sclavi", iar deputatul PNL Octavian Popa a arătat că Guvernul a instaurat "un regim mai rău decât regimul Ceauşescu".

Camera Deputaţilor a finalizat dezbaterile la moţiunea simplă a PNL, votul urmând să fie dat după discutarea proiectului legii sistemului unitar de pensii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbateri la moţiune: Guvernul legiferează ciocoismul, OUG 58 e marca ticăloşiei şi o bătaie de joc.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbateri la moţiune: Guvernul legiferează ciocoismul, OUG 58 e marca ticăloşiei şi o bătaie de joc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei