Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 aug 2010 - Anul XV, nr. 185 (4476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS recomandă angajatorilor să readapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi caniculare

Luni, 9 August 2010 (19:01:43)

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă angajatorilor să îşi readapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi caniculare, astfel încât să protejeze sănătatea angajaţilor, mai ales dacă aceştia lucrează în aer liber.

Sectoarele de activitate economică vizate sunt, în special, cele în care salariaţii lucrează în aer liber (construcţii, agricultură, activităţi portuare, autostrăzi) sau acolo unde este vorba despre aglomerări sau spaţii închise, cum este cazul industriei textile sau a industriei metalurgice, precum şi a brutăriilor, se arată într-un comunicat al MS remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

"Pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă şi ameliorarea condiţiilor de muncă este recomandat ca angajatorii să reducă intensitatea şi ritmul activităţii fizice în zilele cu temperaturi înalte. De asemenea, este bine să asigure ventilaţia la locurile de muncă şi să se permită alternarea efortului dinamic cu cel static, precum şi a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite", au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor, angajatorul are obligaţia de a asigura fiecărui angajat între doi şi patru litri de apă pe schimb, precum şi echipament individual de protecţie şi duşuri.

Potrivit prevederilor legale, angajatorii care nu pot asigura aceste condiţii au obligaţia ca, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor, să reducă durata zilei de lucru, să o eşaloneze pe două perioade sau, în cazuri speciale, să întrerupă lucrul, cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă.

Doi bărbaţi au murit după ce li s-a făcut rău, din cauza căldurii, la locul de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa deschizând anchete în aceste cazuri.

Potrivit ITM Constanţa, primul deces a avut loc vineri, pe şantierul de construcţii de pe Autostrada Constanţa - Cernavodă din zona localităţii Ciocârlia. În timp ce lucra la cofrarea unui canal, lui Vasile Gheorghe, de 38 de ani, i s-a făcut rău, iar colegii de lucru au anunţat salvarea. Deşi a fost transportat imediat la spital, bărbatul a decedat după câteva ore.

Al doilea incident a avut loc sâmbătă, la un restaurant din staţiunea Mamaia. În jurul orei 15.30, Ioan Vădrăgan, ajutor de bucătar, şi-a anunţat şeful că vrea să plece acasă deoarece nu se simte bine. Colegii de lucru au anunţat salvarea, care l-a transportat de urgenţă la spital, dar în cursul nopţii bărbatul a decedat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS recomandă angajatorilor să readapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi caniculare.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS recomandă angajatorilor să readapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi caniculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei