Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 aug 2010 - Anul XV, nr. 185 (4476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Sper ca Senatul să corijeze legea lustraţiei, să reintre în termenii constituţionali

Luni, 9 August 2010 (16:37:22)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că speră ca legea lustraţiei să fie corectată în Senat, astfel încât aceasta să reintre în termenii constituţionali.

"Prima Cameră sesizată (cu legea lustraţiei - n.r.) este Senatul. Vor decide, probabil, mă gândesc şi sper ca, luând în considerare punctul de vedere al CC, să o corijeze astfel încât să reintre în termenii constituţionali", a precizat Anastase, răspunzând unei întrebări.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a spus că susţine legea lustraţiei.

"Ea vine prea târziu, dar o vom susţine până la capăt", a adăugat Flutur.

Curtea Constituţională a decis, în 7 iunie, cu majoritate de voturi, că Legea lustraţiei este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea făcută de mai mulţi parlamentari.

Legea lustraţiei este excesivă în raport cu scopul legitim urmărit, deoarece nu permite individualizarea măsurii, actul normativ instituind o prezumţie de vinovăţie şi o adevărată sancţiune colectivă, bazată pe o culpabilizare generică făcută pe criterii politice, a explicat Curtea Constituţională.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 19 mai, Legea lustraţiei, care prevede limitarea temporară a accesului la anumite funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Potrivit legii, aceştia nu pot candida şi nu poate fi numiţi, pe o perioadă de cinci ani consecutivi de la intrarea în vigoare a legii, pentru demnităţi şi funcţii publice.

Parlamentarii Partidului Social Democrat au sesizat Curtea Constituţională pentru a verifica legalitatea Legii lustraţiei, susţinând că este "nedemocratică, anticonstituţională şi împotriva drepturilor omului".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Sper ca Senatul să corijeze legea lustraţiei, să reintre în termenii constituţionali.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: Sper ca Senatul să corijeze legea lustraţiei, să reintre în termenii constituţionali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei