Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 aug 2010 - Anul XV, nr. 185 (4476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la jumătatea lui august

Municipiul Câmpulung Moldovenesc va rămâne fără apă rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi consumatorii racordaţi la reţeaua centralizată de furnizare a apei reci din municipiul Câmpulung Moldovenesc vor rămâne fără apă la robinete, probabil de la jumătatea lunii august, anunţat primarul municipiului, Gabriel Şerban. Edilul şef câmpulungean a precizat că programul de furnizare a apei potabile va fi limitat la una-două ore pe zi, numai pentru că ar fi ilegal ca oraşul să rămână total „pe uscat”. Situaţia nu mai poate fi evitată, spune primarul, decât dacă datornicii la apă rece din localitate ar da năvală să facă plăţi, ceea ce este puţin probabil.

Furnizorul de apă este agenţia locală a ACET Suceava, care a cerut sprijin inclusiv primăriei, pentru că rău-platnicii bagă firma în faliment. ACET are de recuperat de la consumatorii câmpulungeni 1.212.000 de lei, din care 846.000 de lei de la asociaţiile de proprietari. Consumatorii individuali cu datorii nu sunt nici şomeri loviţi de criză, nici pensionari cu venituri mici care au întârziat o lună sau două plata. Paradoxal, spune primarul Şerban, cei mai săraci localnici se străduiesc să plătească, dar există persoane cu poziţii sociale importante şi mulţi bani în conturi care, din motive imposibil de înţeles, au acumulat datorii imense la apă rece. Printre aceştia se numără, de pildă, un tânăr afacerist care îşi desfăşoară activitatea ultracentral, dar a acumulat până acum numai la furnizorul de apă datorii de 5000 de lei şi nu dă nici un semn că ar dori să plătească.

ACET are la rândul său datorii la furnizori şi din acest motiv nu va mai putea oferi apă rece conform programului obişnuit, chir dacă ar vrea. Firma are de dat către Apele Române 166 de mii de lei. Mai datorează şi către E.ON Moldova 750 de mii de lei, iar creditorul se pare că va sista alimentarea cu energie electrică la staţiile de pompare a apei din Câmpulung. Astfel vor rămâne fără apă rece şi cei buni platnici, dar autorităţile locale spun că nu au ce să le facă.

„În viitor vom încerca să amenajăm pe casele scărilor în aşa fel instalaţia, încât să putem sista alimentarea cu apă numai acolo unde nu se plăteşte. Deocamdată nu e posibil şi vor trebui să sufere oameni de bună credinţă alături de cei ce nu plătesc, ceea ce este regretabil, dar nu poate fi evitat”, a adăugat primarul Şerban.

Chiar dacă imposibilul s-ar produce şi E.ON nu va lăsa pompele fără curent şi municipiul fără apă, scările de bloc cu rău-platnici nu scapă de „secetă”. Din septembrie urmează debranşări masive pe scările unde nu se fac plăţi sau măcar reşalonări, de data acesta decise direct de ACET şi primărie, ca ultimă metodă de constrângere a celor care nu vor să înţeleagă că trebuie să achite ce au consumat ani în şir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Câmpulung Moldovenesc va rămâne fără apă rece.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Municipiul Câmpulung Moldovenesc va rămâne fără apă rece5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Câmpulung Moldovenesc - Perla Bucovinei trimis de
( 9 aug 2010, 13:07:07
După aproape 20 de ani în care la robinete nu a curs strop de apă caldă, acum câmpulungenii nu vor avea nici apă rece. Or să se ducă toţi să se spele în râul Moldova sau în lac la BTT. Cu ce sunt de vină părinţii mei, care sunt cu plata la zi, că nişte gunoaie de oameni nu plătesc ce comsumă? Rău-platnicilor să li se dea amenzi peste amenzi şi sunt sigur că nu se va mai ajunge la asemenea datorii. Dar cine să facă treabă în Câmpulung??? Tentativa aia de primar care face administraţie publică printre 2 reprize de miuţa şi câteva beri la halbă servite la Dieter (că e mai la dos şi nu îl vede tot prostu'). Aşa primar, aşa oraş.
2.   Jigodism trimis de
( 9 aug 2010, 14:39:10
Orasul acesta parca e blestemat. Jigodiile din consiliu local ar trebui sa ia o decizie impotriva celor care nu platesc utilitatile iar oamenii corecti sa nu sufere. Frati campulungeni voi ati votat pe giosan, piticar, vranau si toata clica de asa zisi intelectuali. Nu va suparati dar va meritati soarta. Cineva mi/a facut portretul campulungeanului, fudul, fara dinti in gura, are casa mare dar doarme alaturi de vaci, etc etc. Va meritati soarta...............
3.   From Bucovina with Love... trimis de
(10 aug 2010, 22:30:21
Ma mir jigodia de mai sus nu aminteste si de ceilalti :APOPEI , Vargan , Giosan toti trei ...Toader Mandrila zis si 'Secretaru ,Niga ,Ratu ,Astia ce interese au oare ???obstesti probabil ....are rost sa povestim de fiecare in parte ...cine este si ce hram poarta ...astia sunt oameni cei mai reprezentativi ai orasului ...ELITELE!!!! Ma bucur ca am scapat de cosmarul de a trai in acel oras ....Multumesc Lui Dumnezeu pentru asta
Elite de la organizatia fara profit la vedere numita POLITIA si organiazatia cu profitul la vedere si fara ascunzisuri numita primarie. Cat mai costa un post secretare ??? Poate se va trezi careva sa te dea in vileag .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei