Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Peste 8.000 de medici, dentişti şi farmacişti au ridicat actele pentru a lucra în străinătate

Vineri, 23 Iulie 2010 (13:44:02)

Peste 8.000 de medici, dentişti şi farmacişti au primit, din 2007 până în acest an, certificate pentru a putea lucra în străinătate, iar 2.000 au depus cereri dar nu şi-au luat documentele, potrivit unei statistici a Ministerului Sănătăţii.

Cererile pentru obţinerea unui certificat de conformitate, act necesar pentru a lucra într-o clinică din străinătate, sunt în număr aproape constant, aproximativ 3.000 pe an, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

"Totuşi, sunt 2.000 de medici care au depus cerere pentru obţinerea certificatului şi care nu au ridicat documentul", a precizat Oana Grigore.

Peste 8.000 de medici şi-au ridicat certificatele de conformitate în acest interval, a mai spus Oana Grigore.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, declara, la începutul lunii iulie, că aproximativ 6.900 de medici au semnat, în acest an, precontracte cu firme de recrutare pentru a lucra în străinătate.

Astărăstoae preciza că în ultimii trei ani şi jumătate aproximativ 5.000 de medici români au plecat să lucreze în străinătate.

"În acest an, însă, situaţia este mult mai dramatică. Anul acesta, până în acest moment sunt semnate 6.900 de precontracte la târgurile de locuri de muncă. Aceşti medici au semnat contractul cu firma de angajare, ştiu locul de muncă unde se vor duce, urmează să mai îndeplinească unele formalităţi. (...) Deci este o situaţie mai mult decât dramatică. Mai mult, în momentul în care reduci cu 25 la sută salariul unui medic, nu faci altceva decât să îl determini să plece", a spus Astărăstoae.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Peste 8.000 de medici, dentişti şi farmacişti au ridicat actele pentru a lucra în străinătate.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS: Peste 8.000 de medici, dentişti şi farmacişti au ridicat actele pentru a lucra în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei