Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UDMR va cere în coaliţie desfiinţarea impozitului forfetar şi alte măsuri de redresare economică

Duminică, 27 Iunie 2010 (17:05:58)

Vicepreşedintele executiv al UDMR, ministrul Mediului, Laszlo Borbely , a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că reprezentanţii Uniunii vor cere, în şedinţa de luni a coaliţiei, desfiinţarea impozitului forfetar şi alte măsuri de stimulare a economiei.

Potrivit lui Borbely, în şedinţa coaliţiei, care va începe la ora 9.00, reprezentanţii UDMR vor susţine mai multe măsuri economice, legate de sprijinirea IMM-urilor care sunt buni platnici, desfiinţarea impozitului forfetar, vânzarea unor acţiuni ale statului şi referitoare la atragerea unor sume de la bănci.

"Vom veni cu cardul pentru IMM-uri, propunerea desfiinţării impozitului forfetar, minim, şi să dăm sprijin acelor firme care-şi plătesc dările la stat mai repede sau din timp. De asemenea, vom discuta un calendar cu acţiuni ale statului care ar trebui vândute, dar şi să urgentăm finalizarea legii parteneriatului public-privat", a spus Borbely.

Ministrul a adăugat că alte măsuri vizate de UDMR se referă la bănci, care ar putea fi ori impozitate suplimentar, ori să contribuie cu sume care să fie dirijate, în mod transparent, spre anumite programe.

Întrebat ce sume ar putea fi obţinute din vânzarea acţiunilor statului şi din sumele suplimentare de la bănci, Borbely a arătat că ministerele care răspund de sectorul economic trebuie să facă în acest sens calcule.

"Trebuie să vedem care e varianta cea mai acceptabilă, în ceea ce priveşte băncile. Referitor la vânzarea acţiunilor pe care statul le are la unele companii, trebuie să facă un calcul Ministerul Economiei şi în funcţie de asta să le dăm pe bursă", a arătat el.

Vineri, Borbely declara că UDMR are un pachet de măsuri economice care vor trebui discutate în coaliţie şi în Guvern. El se referea la introducerea unui card, denumit "Kogălniceanu", destinat întreprinderilor mici şi mijlocii, care ar putea fi sprijinite să acceseze credite avantajoase, în valoare de până la 150.000 de euro. Sursa banilor ar fi din reducerea cotei participaţiilor statului în diverse companii.

"Acolo unde statul este acţionar majoritar, să se reducă (participaţia) până la 52%, nu 80% sau 90%, cum e în unele companii importante şi care ar putea să fie vândute acţiunile statului român. Unde este acţionar minoritar, poate să rămână cu 3-4%, nu trebuie să rămână cu 25%, că oricum n-are decizia majoritară", argumenta el.

Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24%, urmând totodată să ceară Parlamentului să urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilor speciale. Deciziile au fost luate după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale unele măsuri de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UDMR va cere în coaliţie desfiinţarea impozitului forfetar şi alte măsuri de redresare economică.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UDMR va cere în coaliţie desfiinţarea impozitului forfetar şi alte măsuri de redresare economică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei