Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Suceava beneficiază de o finanţare de 3,5 milioane de lei pentru programul „Casa Verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va beneficia de o finanţare de 3,49 de milioane de lei prin programului de instalare a sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, intitulat „Casa Verde”. Programul va deveni funcţional începând cu data de 1 iulie 2010, finanţarea urmând a se asigura din Fondul de mediu. Fondurile vor putea fi folosite inclusiv pentru înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Programul se adresează exclusiv persoanelor fizice, care începând cu 1 iulie 2010 pot să depună dosarele pentru obţinerea fondurilor nerambursabile la agenţia judeţeană de mediu.

Prin acest program persoanele fizice pot obţine din Fondul de mediu anumite sume fixe în funcţie de tipul instalaţiei. Astfel, pentru instalarea panourilor solare se poate obţine o finanţare de până la 6.000 de lei, pentru pompele de căldură – până la 8.000 de lei, iar pentru instalaţiile de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, o finanţare de până la 6.000 de lei.

Aceste fonduri pot fi obţinute de persoanele fizice care sunt proprietari sau coproprietari ai imobilului pe/în care se implementează proiectul şi care nu au obligaţii restante la bugetul de stat sau la bugetul local. De asemenea, imobilul la care se montează instalaţiile nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, al vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau al dreptului comun sau al unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică. Nu în ultimul rând, la alocarea fondurilor se va lua în considerare şi dacă în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului persoana fizică în cauză nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava beneficiază de o finanţare de 3,5 milioane de lei pentru programul „Casa Verde”.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceava beneficiază de o finanţare de 3,5 milioane de lei pentru programul „Casa Verde”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa nu-ti vina sa crezi trimis de
(26 iun 2010, 19:20:50
In sfarsit mai ajuta statul si persoanele fizice.In vest se ofera subventii de mai mult de 10 ani in domeniul energiei regenerabile.Panourile fotovoltaice sau centralele eoliene
nu intra si ele in categoria " energiei verzi " ?Cred ca mai dureaza vre-o 2 ani si o sa gaseasca de cuviinta ca si astea are fi bune la ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei