Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale în pieţe

Comercianţi de legume şi fructe, amendaţi pentru că nu lucrau cu case de marcat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi comercianţi de legume şi fructe din piaţa angro din cartierul Burdujeni au fost amendaţi, ieri, pentru că nu foloseau case de marcat, iar unii nu aveau nici preţurile afişate.

Ieri, între orele 9:00-12:00, cadre ale Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare, au efectuat verificări pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilegale de comerţ cu produse legume-fructe în incinta pieţii angro.

În total, au fost verificate şase societăţi comerciale şi 14 producători şi persoane fizice.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, acţiunea s-a concretizat în nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.600 de lei, precum şi suspendarea pentru trei luni a activităţii punctului de lucru al unei societăţi comericale.

Au fost ridicate în vederea confiscării mărfuri în valoare de 2000 de lei, constând în 320 de kilograme de căpşuni.

De asemenea, oamenii legii au confiscat şi suma de 6305 lei, reprezentând contravaloarea vânzărilor de legume-fructe efectuate fără înregistrare în casa de marcat fiscalizată.

Traian O., din comuna Dumbrăveni, administrator al unei societăţi comerciale, s-a întors acasă, de la piaţă, fără nici un leu, banii din încasări fiind confiscaţi de oamenii legii, după ce respectivul a fost prins că a vândut legume şi fructe (cartofi, roşii, piersici, etc.), fără ca încasările realizate să fie înregistrate în casa de marcat şi fără a avea afişate preţurile de vânzare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţi de legume şi fructe, amendaţi pentru că nu lucrau cu case de marcat.
 Vizualizări articol: 2070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comercianţi de legume şi fructe, amendaţi pentru că nu lucrau cu case de marcat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voi chiar v-ati tampit???!!! trimis de
(26 iun 2010, 19:06:41
daca vine o baba de la tzara sa vanda 3oua, o legatura de marar si 1l de lapte, ca sa aiba cu ce sa-si ia un medicament, tre' sa aiba casa de marcat???!!!
2.   Risul plinsul trimis de
(27 iun 2010, 03:46:08
Mai, dar sunteti de-a dreptul absurzi, lasati oamenii in pace, dati-le niste bonuri cu autoimprimare, personalizate, si sa treaca omul acolo doar valoarea, si nu mai chinuiti oamenii, omul ala cu tarina pe miini de la cartofi, bate pe taste la casa de marcat si-o umple de pamint,si iarna cind stau in frigul de pe lume,Doamneeeeeeee, ziceai ca la vremea de apoi se va inmulti mintea omului, dar la noi vad ca se reduce serios, ce facem romanilor, ne dam singuri cu stingu-n dreptul, lasati pe fiecare sa manince o bucata de paine, rid si ciini de voi, cine a bagat legile astea aberante?
3.   Doi bembelei... trimis de
(27 iun 2010, 16:04:45
Daca citeati mai atent,sau daca aveati mai multe clase,Danan si Chilla,vedeati ca e vorba de piata de angro din Burdujeni,unde se vand tone,dube si tiruri de legume si fructe-evaziune 100%.Lasa-i pe bietii producatori-tarani saracii,astia nici nu mai incap in piata de cioroii comercianti...
4.   COMERCIANTI DE LEGUME SI FRUCTE AMENDATI trimis de
(27 iun 2010, 18:28:22
BINE LE FACE SA VINA CONTROALE SI IN PIATA DIN RADAUTI CACI CEI CE VIND NU SUNT PRODUCATORI EI SUNT SPECULANTI NU FAC ALTCEVA DECAT SA STEA PE PIATA SI SA INSELE CUMPARARORII SUNT EI PRODUCARORI UNDE AU CRESCUT ARDEI CEAPA CE PROVINE DE LAUCRAINIENI PEPENI CIRESILE ETC? OARE SE SESIZEZA ORGANELE COMPETENTE SA FACA CONTROALE MAI ALES VINEREA CIND E ZI DE PIATA?
5.   Dar in magazinele de la tara???? trimis de
(28 iun 2010, 01:27:23
La tara nu prea se intampla sa primesti bon fiscal....... Nu generalizez, dar in 90% din cazuri nu se da! Aici evaziune!
6.   Spirake trimis de
(28 iun 2010, 01:50:14
Pentru tone de fructe si legume vidute se elibereaza factura si chitanta daca sunt achitate efectiv, iar restul sunt comercianti marunti , in fine, eu spuneam ca sunt domenii din comert unde nu-si prea au rostul acele case de marcat, ca se poate accepta si alta forma legala(bonuri fiscale), camioanele alea cu tone de produse nu au legatura cu casele de marcat, cred ca si d-ta te-ai grabit sa ne judeci pe noi, dar ce ma mira, ....de unde nu-i.....
7.   Evazionistii trimis de
(28 iun 2010, 09:22:04
Daca spun ca sunt corecti de ce nu folosesc casele de marcat? Dar nu sunt! sunt toti o haita de evazionisti care cumpara marfa pe mai nimic dela producatori si o vand apoi an groo de unde o cumpara alti evazionist care o vand in piata la pret dublu. Mergeti in piata si vedeti ca cei care vand la taraba habar nu au cum se cultiva o rosie. Nu mai aduceti in discutie ca vine baba cu trei oua si doua rosii si ca ar avea nevoie de casa de marcat a fim seriosi nici nu-i cere nimeni si nici nu este lasata in piata de mafioti pe toate o sa le gasesti vanzand in afara pietii riscand sa fie si amendatel La care taraba poti vinde ca toate sunt acupate de mafioti.Nu intelg de ce nu se iau masuri severe cu toti acesti asa zisi comercianti, Sa vanda numai cei care sunt producatori cu adevarat si nu cei care obtin certificatul stim noi cum.La fel si cu tigarile si copii stiu ca nenea vinde tigari numai organele de control nu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei