Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Neamţ au fost inundate 744 de case şi gospodării, iar aproximativ 400 de familii sunt izolate

Duminică, 27 Iunie 2010 (17:07:47)

Ploile torenţiale din ultimele două zile au afectat nouă localităţi din judeţul Neamţ, unde au fost inundate 744 de locuinţe şi gospodării, iar aproximativ patru sute de familii sunt izolate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, în urma ploilor din noaptea de sâmbătă spre duminică în anexa Slobozia/Roznov un număr de 507 case au fost inundate de revărsarea râului Cracău, iar oraşul Roznov a fost afectat de revărsarea râului Bistriţa.

"În centrul oraşului avem 12 gospodării afectate de inundaţii şi două societăţi comerciale, plus cartierul de vile. Infiltraţiile au afectat şi subsolul Primăriei Roznov", a declarat primarul Ionel Ciubotaru.

În comuna Alexandru cel Bun, pagubele produse de inundaţii sunt de 600.000 de lei, potrivit primarului Ion Rotaru, care a precizat că au fost distruse porţiuni de drum, iar trei case au fost inundate.

În comuna Piatra Şoimului, în satul Poieni, 0,85 kilometri de maluri ale drumurilor comunale s-au surpat, iar în satul Piatra Şoimului au fost avariate 0,4 kilometri de maluri, precum şi mai multe porţiuni de diguri.

În comuna Dămuc, o porţiune de 0,5 kilometri din DJ 127A a fost afectat în mai multe puncte, iar aluviunile şi viiturile au distrus 12 poduri şi podeţe în comună. Potrivit autorităţilor locale, în satul Huisurez 300 de familii erau izolate duminică.

În municipiul Piatra Neamţ, au fost inundate o locuinţă, subsolul unui bloc, două beciuri şi opt curţi, iar la hipodrom un canal pentru apă pluvială a fost colmatat.

"În anexa Văleni sunt 20 de gospodării afectate (curţi, beciuri) şi 12 locuinţe inundate. Două persoane au fost evacuate de către personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi 30 persoane s-au autoevacuat", a declarat căpitan Iulian Jugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Pagube majore au mai fost înregistrate în comuna Petricani, unde a fost inundat subsolul primăriei, iar o sută de locuinţe sunt izolate după ce drumul a fost avariat, tranzitul făcându-se doar cu piciorul. Râul Cracău s-a revărsat şi în comuna Crăcăoani, unde au fost inundate şapte locuinţe şi gospodării. În localitatea Pângăraţi, o casă aflată în construcţie din satul Oanţu a fost complet distrusă de aluviunile scurse de pe versanţi, iar în satele Pângărăcior şi Preluca viitura a afectat drumuri comunale, gospodării, dar şi o porţiune din DN 15 Bicaz - Piatra Neamţ, care a fost blocat timp de mai multe ore din cauza aluviunilor.

Totodată, în localitatea Gârcina, în zona Mănăstirii Almaş, aluviunile au blocat o porţiune de 500 de metri din DJ 157D şi au fost inundate curţile şi beciurile a cinci gospodării. În satul Almaş au fost distruse cinci punţi pietonale şi un hectar de teren agricol, iar în satul Gârcina sunt inundate 72 de curţi, 2,7 kilometri de drum sătesc, un pod din tuburi a fost colmatat şi un altul avariat în proporţie de 80 la sută.

În judeţ, râurile cu risc sunt Tarcău, Dămuc şi Cracău, unde au fost depăşite cotele de inundaţie, Bistriţa şi Bicaz, unde s-a depăşit cota de atenţie, iar de joi Hidroelectrica face constant deversări controlate la acumulările Vaduri, Reconstrucţia şi Izvorul Muntelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Neamţ au fost inundate 744 de case şi gospodării, iar aproximativ 400 de familii sunt izolate.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Neamţ au fost inundate 744 de case şi gospodării, iar aproximativ 400 de familii sunt izolate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei