Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probele scrise de la examenul de bacalaureat încep luni cu testul la limba şi literatura română

Duminică, 27 Iunie 2010 (18:50:15)

Peste 210.000 de absolvenţi de liceu susţin, începând de luni, probele scrise de la examenul de bacalaureat, prima testare fiind la limba şi literatura română.

Ministerul Educaţiei a anunţat că 217.227 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie.

Testarea la limba şi literatura română, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, va avea loc luni, în 630 de centre.

Elevii vor intra în sălile de examen între orele 7.30 şi 8.30, fără manuale, dicţionare, notiţe şi însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, aceştia nu pot intra în sălile de examen cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Candidaţii care susţin proba scrisă la limba şi literatura română vor avea de rezolvat, în trei ore, una din cele zece variante de subiecte elaborate de Comisia Naţională de Evaluare şi Examinare, ce va fi extrasă luni dimineaţă. Aceştia nu pot ieşi din sălile de examen decât după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor.

Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la testările următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.

Comisia Naţională pentru Bacalaureat a decis că extragerea variantelor de subiecte pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie nu are caracter public. Variantele de subiecte extrase vor fi comunicate după încheierea fiecărei probei, iar baremul de evaluare va fi postat pe internet, la adresa subiecte2010.edu.ro, la ora 14.30, a precizat Ministerul Educaţiei.

Examenul de bacalaureat va continua marţi cu proba scrisă la limbă maternă, ce va fi susţinută de elevii care provin din şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale. În 30 iunie elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar în 2 iulie proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00 şi, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestaţii.

Acestea vor fi soluţionate în perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

Ministeul Educaţiei precizează că se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum şase.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta va fi rotunjită la 6.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probele scrise de la examenul de bacalaureat încep luni cu testul la limba şi literatura română.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probele scrise de la examenul de bacalaureat încep luni cu testul la limba şi literatura română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei