Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economie la sânge

Prefectura Suceava concediază 15 oameni, inclusiv un subprefect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava trece la a doua etapă de economii bugetare. După tăierea salariilor cu 25 la sută, urmează concedierea a 25 la sută din angajaţi. Noua organigramă arată că, dintre cei 63 de salariaţi ai Prefecturii, 15 vor fi concediaţi. Reducerea de personal nu ocoleşte nici înalţii funcţionari. Din doi subprefecţi va rămâne doar unul, foarte probabil chiar de la 1 iulie, de la cancelaria prefectului, din trei consilieri unul urmează să fie concediat, iar din aparatul propriu al instituţiei vor rămâne fără slujbă 13 oameni. Cele două oficii prefecturale, de la Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, urmează a fi desfiinţate. De asemenea, dispare şi singura funcţie de director din prefectură, care se transformă în şef de serviciu, cu salariul diminuat corespunzător.

Nu va fi nimeni concediat din cel mai important compartiment al instituţiei, cel de servicii publice deconcentrate, situaţii de urgenţă şi servicii comunitare de utilităţi publice, şi nici de la Paşapoarte şi Permise-Înmatriculări, care oricum funcţionează cu personal la limită. Acestora li se va aplica „numai” reducerea salarială de 25 la sută.

 

Diminuarea salariilor şi concedierile aduc Prefecturii o economie de mai puţin de 10.000 de euro lunar

Prefectul Sorin Arcadie Popescu a declarat că singurul criteriu pe care îl va avea în vedere la disponibilizări va fi cel profesional, „pe baze cât mai puţin subiective”. Altfel spus, dacă va avea de ales între doi salariaţi din acelaşi compartiment, prefectul se angajează să-l păstreze pe cel pe care îl consideră mai bun profesionist în administraţia publică, nu pe cel care are mai mulţi copii, o situaţie financiară mai dificilă sau mai puţini ani până la pensie.

La evaluare, Sorin Arcadie Popescu va avea în vedere şi rapiditatea şi eficienţa cu care funcţionarii Prefecturii şi-au îndeplinit până acum atribuţiile de serviciu. Acelaşi criteriu va fi aplicat şi subprefecţilor Angela Zarojanu şi Ionuţ Creţuleac.  

Rămânând cu numai 48 de angajaţi cu salarii diminuate cu 25 la sută, Prefectura Suceava face o economie de 41.500 de lei lunar, adică mai puţin de 10.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava concediază 15 oameni, inclusiv un subprefect.
 Vizualizări articol: 3856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 13 voturi
Prefectura Suceava concediază 15 oameni, inclusiv un subprefect2.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Permise-inmatriculari trimis de
(27 iun 2010, 03:33:48
Exista o indolenta si o lipsa de respect crasa la adresa cetateanului, din partea funct. publ. ...pentru o autorizatie provizorie de circulatie la preschimbarea permisului,( o hirtie scoasa din calculator cu 2 rinduri si-o stampila) a trebuit sa stau in moll la Sv. de dimineata pina la ora 15, cu toate ca nu erau clienti la ghiseu iar functionarul statea cu limba-n gura acolo si se uita la mine, si eu la el. Si mai afiseaza si aroganta si te priveste asa interesant, ca si cum ar zice..."mai tu stii cine sunt eu?...ma cam murdaresc de tine , da-te mai incolo"...din fericire sau poate nu, multi dintre noi muncim si traim in tari civilizate, unde politia are o atitudine civilizata si plina de respect, fara sa te trateze cu aroganta, unde functionarul public te saluta inainte de a apuca tu sa deschizi gura, unde nu se asteapta spaga si multe altele, treziti-va dragi politisti, prefecti, primari si functionari publici, dati-va palme si treziti-va! Dar ce vorbesc eu, pestele de la cap se

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei