Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2010 - Anul XV, nr. 148 (4439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Decizia de majorare a TVA contravine legii, Guvernul Boc parcă este unul de ocupaţie străină

Duminică, 27 Iunie 2010 (15:59:48)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, la Botoşani, că decizia Guvernului de a majora TVA la 24% contravine legii, că măsura era pregătită de mult de PDL şi s-a întrebat dacă majorarea TVA va fi valabilă doar până la 31 decembrie, cât era prevăzută măsura de diminuare a pensiilor.

Ponta a spus, într-o conferinţă de presă, că modificarea Codului Fiscal se face prin lege şi se aplică după şase luni de la adoptare.

"Toţi ştim lucrul ăsta, mai puţin domnul Boc. El nu ştie lucrul acesta, pentru că e profesor de drept neconstituţional şi la el e în regulă chestia asta. Va veni ordonanţa în Parlament şi sperăm să o picăm atunci. Problema e că va produce efecte, va produce un haos fiscal, exact ceea ce lipsea economiei româneşti", a spus preşedintele PSD.

Victor Ponta a apreciat că actualul guvern se comportă ca unul de ocupaţie străină şi că îşi doreşte doar să distrugă.

"Dacă mai lipsea un bobârnac ţării, ca să cadă de tot în prăpastie, ăsta a fost. (…)Guvernul Boc parcă chiar vrea să distrugă România. Zici că sunt un guvern de ocupaţie străină şi vor să distrugă tot", a spus liderul social-democrat.

De asemenea, Ponta este de părere că majorarea TVA este o strategie planificată de PDL cu mult înainte de a stabili tăierea pensiilor.

"Totul este un ghem de minciuni în care nici ei nu se mai descurcă. Au zis că măresc TVA-ul pentru că nu se taie pensiile, deci se va creşte TVA-ul doar până pe 31 decembrie?", s-a întrebat Ponta.

El a mai spus că din majorarea TVA se economiseşte de trei ori mai mult decât prin tăierea pensiilor cu 15 la sută şi consideră că nu se poate spune că TVA a fost majorată pentru că nu au mai fost tăiate pensiile.

Curtea Constituţională a decis, vineri, cu majoritate de voturi, că sunt neconstituţionale unele dintre măsurile de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, care reglementau în principal diminuarea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.

În aceste condiţii, Guvernul a decis, sâmbătă, creşterea TVA de la 19% la 24%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Decizia de majorare a TVA contravine legii, Guvernul Boc parcă este unul de ocupaţie străină.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Decizia de majorare a TVA contravine legii, Guvernul Boc parcă este unul de ocupaţie străină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei