Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentul a aprobat modificările la legea de adoptare a ordonanţei privind Fondul Proprietatea

Miercuri, 23 Iunie 2010 (15:37:30)

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri tmodificările la legea de adoptare a ordonanţei care stabileşte procedurile de despăgubire aferente imobilelor preluate în mod abuziv, actul normativ urmând să fie trimis spre promulgare la Preşedinţie, a anunţat, miercuri, Fondul Proprietatea (FP).

"În şedinţa de azi, 23 iunie 2010, a plenului Camerei Deputaţilor a fost aprobată Legea de adoptare a OUG 81/2007, cu amendamentele votate în comisiile care au întocmit raport la această lege. Urmează ca legea să meargă la Preşedinţie pentru promulgare, ulterior rămânând să fie publicată în Monitorul Oficial. Estimăm că publicarea se va petrece în a doua jumătate a lunii iulie", se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea.

În luna februarie, directorul general al Fondului Proprietatea, Ionuţ Popescu, declara că listarea Fondului Proprietatea la bursă se va face cel mai probabil în acest an, prin "free float", şi nu prin ofertă publică, dar va fi necesară modificarea OUG 81/2007.

"Noi sperăm că listarea se va produce cât mai repede. Problema din punct de vedere legal este să reuşim o modificare la OUG 81/2007, care spune că trebuie o ofertă publică, şi în continuare să încercăm să eliminăm această prevedere", a declarat atunci Popescu.

FP menţionează în comunicatul transmis miercuri că, imediat după intrarea în vigoare a legii, va fi convocată adunarea generală a acţionarilor, care va avea loc la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Printre punctele de pe ordinea de zi vor fi incluse modificarea actului constitutiv pentru preluarea administrării Fondului Proprietatea de către Franklin Templeton, stabilirea valorii dividendelor aferente anilor 2008 şi 2009, precum şi listarea Fondului în acest an la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru ca Franklin Templeton, compania americană care va administra FP, să intre efectiv în drepturi şi să înceapă procedurile de listare este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre prin care să aprobe actul constitutiv al Fondului Proprietatea, avizat recent de CNVM.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Activele FP sunt de circa 11 miliarde de lei.

Acţionarii Fondului sunt Ministerul Finanţelor, cu 56,98% din capitalul social, de 3.469 persoane fizice - 31,62% şi 93 de persoane juridice - 11,39%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul a aprobat modificările la legea de adoptare a ordonanţei privind Fondul Proprietatea.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul a aprobat modificările la legea de adoptare a ordonanţei privind Fondul Proprietatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei