Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„La porţile Deltei”

Copii suceveni premiaţi în Tabăra de creaţie plastică pentru preşcolari de la Tulcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci copii de la Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti, jud. Suceava, s-au reîntors cu premii de la prima ediţie a Taberei de creaţie plastică „La porţile Deltei”, care s-a desfăşurat, în intervalul 14 - 18 iunie a.c., în oraşul Tulcea.

 

Cinci copii cu aptitudini artistice de la Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti

La tabăra de creaţie plastică adresată copiilor preşcolari de grupă mare pregătitoare, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, au fost invitaţi să participe cinci copii cu aptitudini artistice de la Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti, structură a Şcolii cu clasele I-VIII Ipoteşti - judeţul Suceava, care au fost însoţiţi şi îndrumaţi de prof. Lăcrămioara Avădănei.

Toţi cei cinci copii care au reprezentat judeţul Suceava, care, aşa cum ne-a spus profesorul însoţitor, „au un palmares deosebit în urma participărilor la concursuri de gen la nivel judeţean, naţional şi internaţional”, au fost premiaţi de juriul format din artişti plastici şi profesori de desen.

 

Program de tabără divers şi bogat

Pe parcursul celor patru zile ale desfăşurării activităţilor în tabără, micii artişti au avut un program divers şi bogat, care a cuprins vizite, drumeţii în oraşul Tulcea şi o excursie la Jurilovca.

Participanţii la tabără au putut admira frumuseţea locurilor, au vizitat diverse obiective turistice, grădiniţe şi Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării din Tulcea, unic în lume.

Copiii au vizionat în acest muzeu filme documentare şi expoziţii virtuale despre Delta Dunării.

Impresionante au fost hărţile interactive, reconstituirile habitatelor naturale specifice deltei, cherhanaua tradiţională. Atracţia muzeului au reprezent-o acvariile cu peşti, corali şi alte organisme acvatice, precum şi locurile de joacă pentru copii.

 

O minunată desfăşurare cromatică

Cu imaginea vie a celor văzute, copiii au trecut apoi la lucru pe ateliere. Materialele de lucru au fost puse la dispoziţie de gazde, iar preşcolarii s-au străduit să redea pe hârtie, prin tehnici plastice diferite, ceea ce au văzut şi au admirat pe parcursul zilelor de tabără.

Intitulată sugestiv ,,La porţile Deltei”, expoziţia, organizată la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.2 Tulcea, a etalat, într-o minunată desfăşurare cromatică, lucrările realizate de copii din diferite judeţe ale ţării.

La vernisaj au fost invitaţi reprezentanţi ai Primăriei oraşului Tulcea, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, alţi reprezentanţi ai comunităţii locale, părinţi şi elevi.

 

Lucrările realizate de preşcolarii suceveni au fost unanim apreciate de juriu şi de public

Lucrările realizate de preşcolarii suceveni, unanim apreciate de juriu şi de public, au fost răsplătite cu premii constând în diplome şi dulciuri.

Cei cinci suceveni premiaţi sunt Bianca Mînecan - Premiul I, secţiunea pictură; Dinu Hostiuc - Premiul I, secţiunea grafică; Alisa Tcaciuc şi Bianca Cozmiuc - Premiul II,  secţiunea pictură; Tiberiu Danileţ - Premiul III- secţiunea pictură.

Tabăra, aşa cum a subliniat prof. Lăcrămioara Avădănei, „a constituit o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber, prin joc şi relaxare, dar a stimulat şi capacităţile creative ale copiilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii suceveni premiaţi în Tabăra de creaţie plastică pentru preşcolari de la Tulcea.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Copii suceveni premiaţi în Tabăra de creaţie plastică pentru preşcolari de la Tulcea3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei