Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul Lungu:

Întreţinerea la iarnă pentru un apartament de două camere: 4-5 milioane lei vechi

Miercuri, 23 Iunie 2010 (16:28:00)

Eliminarea subvenţiilor la energia termică ar putea duce costul încălzirii, la iarnă, la 4-5 milioane de lei vechi, pentru un apartament cu două camere, în lunile foarte friguroase. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în aceste condiţii „este posibil” ca în Consiliul Local să se aprobe acordarea unor subvenţii pentru populaţie, pe anumite trepte de venit. 
Lungu a atras, totodată, atenţia, că el este îngrijorat nu atât de creşterea costurilor la încălzire şi apa caldă, cât de lipsa de viitor a societăţii de termoficare Termica SA, pentru care „nu se vede perspectiva”. „Este ultima iarnă pe care o trecem din inerţie, trebuie să avem o centrală nouă, acesta este lucrul cel mai important”, a precizat Ion Lungu.
Până în acest an, costul de producere a gigacaloriei la Suceava a fost de aproximativ 400 de lei, însă o dată cu reducerea cotei de energie electrice furnizate în sistemul naţional la o treime, costul de producţie a gicacaloriei va ajunge la 600-700 lei. Dacă energia termică ar fi produsă la CAF-uri, gigacaloria ar costa 450 de lei.  
ANRE a anunţat recent Primăria Suceava că preţul de producţie al gigacaloriei produsă de Termica SA Suceava a fost majorat de la 360,4 lei la 384,7 lei, ceea ce reprezintă o creştere de 6,6 la sută. 
Prin aplicarea noului preţ de producţie, Primăria Suceava va trebui să suporte 141 de lei pentru fiecare gigacalorie, reprezentând o creştere de 23,79 de lei. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întreţinerea la iarnă pentru un apartament de două camere: 4-5 milioane lei vechi.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Întreţinerea la iarnă pentru un apartament de două camere: 4-5 milioane lei vechi2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei