Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL şi PSD au depus o nouă cerere privind înfiinţarea Comisiei de anchetă privind măsura 322

Miercuri, 23 Iunie 2010 (16:36:35)

Deputaţii PNL şi PSD au depus, miercuri, la Secretariatul General al Camerei, o nouă cerere de constituire a Comisiei de anchetă pe măsura 322, liberalul Ciprian Dobre menţionând că va propune grupului să solicite o sesiune extraordinară în care să se discute despre această comisie.

"Am depus la Secretariatul General al Camerei o cerere privind constituirea Comisiei de anchetă privind verificarea fondurilor europene alocate pe măsura 322 (care vizează modernizarea satelor româneşti - n.r.). Pe noua cerere, avem 59 de semnături apaţinând deputaţilor PNL, PSD şi PC", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Ciprian Dobre.

Liberalul a susţinut că actuala majoritate parlamentară "a mutilat cererea de înfiinţare a comisiei, proiectul de hotărâre", atunci când a supus aprobării pe articole proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Comisiei de anchetă pe măsura 322.

"Este pentru prima dată în istoria parlamentarismului când o moţiune de acest tip, numită cerere de înfiinţare a comisiei de anchetă, se supune la vot pe articole, rămând doar denumirea", a spus Dobre.

Pe de altă parte, liberalul a menţionat că, în urma demersului său şi al europarlamentarului PNL Ramona Mănescu, semnalele primite arată că "CE va deschide o misiune în România pentru cercetarea alocării fondurilor europene pe 322".

"Eu nu cred că Parlamentul României trebuie să fie în urma Comisiei Europene", a adăugat Ciprian Dobre.

Pe de altă parte, deputatul PNL a menţionat că această chestiune privind înfiinţarea comisiei de anchetă poate fi rezolvată într-o sesiune extraordinară, pe care o va propune grupului parlamentar al liberalilor de la Cameră, atât pentru Comisia de anchetă privind patinoarul de la Braşov, cât şi pentru Comisia de anchetă privind măsura 322.

"Eu cred că această cerere pentru înfiinţarea Comisiei se poate dezbate foarte frumos într-o sesiune extraordinară în prima sau a doua săptămână după încheierea acestei sesiuni parlamentare. Eu am să propun în cadrul grupului parlamentar al PNL convocarea unei sesiuni extraordinare pentru înfiinţarea Comisiei de anchetare a patinoarului olimpic de la Braşov, care a fost blocată de actuala putere, pentru a se face nu ştiu de schimb de scrisori şi constituirea Comisiei de anchetă de verificare a fondurilor pe 322", a spus deputatul PNL.

Potrivit sesizării depuse de liberali şi social-democraţi, care se adresează Biroului Permanent şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, deputaţii Opoziţiei reiterează solicitarea constituirii unei comisii speciale de anchetă pe măsura 322.

"În temeiul art.75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, membrii grupului parlamentar al PNL şi grupul parlamentar al Alianţei politice PSD+PC, vă înaintăm prezenta solicitare pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în cadrul Camerei Deputaţilor, care să verifice modalităţile de atribuire şi clarificarea a proiectelor pentru acordarea fondurilor europene pe măsura 322 în perioada 2009-2010", se arată în adresa semnată de liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi de liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc.

Deputaţii au decis, miercurea trecută, cu majoritate de voturi, la propunerea grupului parlamentar al PDL, să scoată de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă pentru patinoarul de la Braşov, după dispute între opoziţie şi putere pe acest subiect.

În privinţa Comisiei de anchetă pe măsura 322, plenul Camerei a decis, miercuri, la vot final, că respingă această iniţiativă după ce luni a respins toate articolele proiectului de hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL şi PSD au depus o nouă cerere privind înfiinţarea Comisiei de anchetă privind măsura 322.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL şi PSD au depus o nouă cerere privind înfiinţarea Comisiei de anchetă privind măsura 3220.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei