Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2010 - Anul XV, nr. 145 (4436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu spune că pensiile nu sunt sub riscul scăderii în 2011 de la nivelul "de după reduceri"

Miercuri, 23 Iunie 2010 (18:04:38)

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, miercuri, întrebat dacă pensiile vor scădea şi mai mult în 2011 faţă de tăierea cu 15%, că în prezent nu există riscul reducerii acestora sub nivelul "de după reduceri", nivelul concret urmând să fie stabilit prin legile bugetului şi pensiilor.

"Pensiile în acest moment nu sunt sub riscul de a fi reduse", a spus Vlădescu, întrebat de jurnalişti dacă pensiile ar putea scădea şi mai mult.

Rugat să precizeze dacă se referă la lipsa unui risc de reducere faţă de nivelul actual al pensiilor sau faţă de cel care urmează aplicării reducerii cu 15%, ministrul Finanţelor a declarat că se referă "la nivelul de care discutăm după reduceri".

El a arătat că Guvernul încearcă să limiteze astfel tendinţa constantă de creştere a nivelului de transferuri de la bugetul de stat la fondul de pensii, tranasfer care în prezent este de 2% din PIB, iar în trei ani ar putea ajunge la 7% din PIB.

"Încercăm ca, începând cu anul 2011, nivelul acestor trasnferuri să nu mai aibă o tendinţă crescătoare, ci o tendinţă scăzătoare, aşa încât undeva în 2015, 2016, 2017 să putem să echilibrăm bugetul sistemului de pensii", a spus Vlădescu.

El a reiterat totodată faptul că, anul viitor, nivelul pensiilor nu va fi acelaşi cu cel din anul curent.

"Din punctul de vedere strict al nivelului pensiilor anului viitor, răspunsul în acest moment este foarte simplu: în niciun caz nu vor fi la acelaşi nivel ca anul acesta. Care va fi nivelul pensiilor de anul viitor va fi stabilit, la fel ca şi nivelul salariilor de anul viitor, va fi stabilit prin legea bugetului, în funcţie de legea pensiilor şi legea salarizării unitare valabilă pentru 2011", a afirmat ministrul Finanţelor.

Sebastian Vlădescu a propus, luni, un amendament la proiectul Legii sistemului unic de pensii care prevede că pentru anul 2011 valoarea punctului de pensie se va stabili prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor.

Vlădescu a arătat, într-o scrisoare adresată conducerii Camerei Deputaţilor, că membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor au aprobat, la dezbaterea proiectului Legii pensiilor, ca punctul de pensie să fie de 732,8 lei la data intrării în vigoare a acestei legi, iar deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada 2011-2013 ar fi, în aceste condiţii, de 12,5 miliarde de lei pentru 2011, şi 12,6 miliarde de lei în 2012 şi 13 miliarde de lei în 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu spune că pensiile nu sunt sub riscul scăderii în 2011 de la nivelul "de după reduceri".
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu spune că pensiile nu sunt sub riscul scăderii în 2011 de la nivelul "de după reduceri"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei