Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iun 2010 - Anul XV, nr. 143 (4434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Am făcut o analiză în instituţiile din subordine, personalul TESA este supradimensionat

Luni, 21 Iunie 2010 (16:24:19)

O analiză făcută în instituţiile din subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP) arată că aparatul TESA este supradimensionat, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, întrebat despre anunţata restructurare a sistemului public.

"Am făcut o analiză la minister şi în instituţiile subordonate încă de când am venit în minister şi pot să vă spun că personalul TESA este supradimensionat", a declarat Borbely.

El a dat exemplul Inspectoratelor Teritoriale pentru Regim Silvic şi Vânătoare, care ar trebui restructurate prin disponibilizarea a circa 30 la sută din angajaţi.

"Avem prea mulţi oameni în birouri şi prea puţini pe teren. Şi la ITRSV-uri, şi în multe alte instituţii", a spus Borbely.

El nu a precizat când va veni cu un plan concret de restructurare a instituţiilor din subordinea MMP.

Afirmaţiile lui Borbely au fost făcute după ce acesta a fost întrebat cum comentează propunerea preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului a cerut, duminică, Executivului să desfiinţeze agenţiile care nu au corespondent în UE.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI să reducă drastic cheltuielile, astfel încât deficitul bugetar să nu treacă de 6,8% din PIB la finele anului, printre măsuri figurând scăderea cu 25% a salariilor în sectorul public şi cu 15% a pensiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a acordat, duminică seară, Guvernului, un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa, au declarat surse participante la întâlnirea Băsescu-PDL, de la Snagov.

Aceleaşi surse au mai declarat că şi numărul consilierilor personali va fi limitat la doi şi că şeful statului ar fi spus că nu este momentul să fie comasate ministere. Argumentul lui Traian Băsescu a fost acela că un astfel de demers implică modificarea structurii Cabinetului şi deci un nou vot în Parlament, riscant având în vedere scorul strâns de la moţiunea de cenzură.

Conform surselor citate, preşedintele a mai invocat, pentru reducerea cheltuielilor bugetare şi posibilitatea excluderii din categoria celor de utilitate publică a unor ONG-uri care nu şi-au dovedit eficienţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Am făcut o analiză în instituţiile din subordine, personalul TESA este supradimensionat.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Am făcut o analiză în instituţiile din subordine, personalul TESA este supradimensionat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei