Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iun 2010 - Anul XV, nr. 143 (4434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programul "Casa Verde" începe săptămâna viitoare, valoarea subvenţiilor a fost modificată

Luni, 21 Iunie 2010 (17:38:28)

 Programul "Casa Verde" începe la 1 iulie, când proprietarii de case îşi pot deschide dosarul în baza căruia, după finalizarea lucrării, pot beneficia de subvenţiile de la stat pentru completarea sistemelor de încălzire tradiţionale cu unele ecologice, valoarea cofinanţării fiind parţial modificată.

"Vinerea trecută a fost publicat în Monitorul Oficial ghidul pentru programul «Casa Verde». Programul va fi operaţional de la 1 iulie, aşa cum am anunţat, şi singura modificare a fost creşterea subvenţiei pentru centralele cu pelete şi rumeguş de la 3.000 de lei, cât intenţionam să dăm la început, la 6.000 de lei. Pentru panouri solare subvenţia rămâne de 6.000 de lei, iar pentru pompele de căldură, de 8.000 de lei, aşa cum era planificat", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

El a explicat că subvenţia pentru centralele cu pelete sau rumeguş a fost majorată în urma unei analize care a relevat că asemenea instalaţii costă "cam la fel" ca sistemele de panouri solare.

Astfel, conform declaraţiei ministrului, cei care vor să beneficieze de subvenţiile pentru aceste investiţii pot merge să-şi depună dosarele la agenţiile pentru protecţia mediului. Banii vor fi viraţi de autorităţi din contul Administraţiei Fondului pentru Mediu numai după ce beneficiarul va depune factura pentru lucrarea care i-a fost executată.

"Avem destule instituţii care pot face controale, aşa că vreau ca nimeni să nu creadă că pot exista înţelegeri între proprietari şi firme pentru a lua aceşti bani de la stat. Nu va ţine o asemenea figură", a avertizat ministrul Mediului.

Borbely anunţa, luna trecută, că programul "Casa Verde" va începe de la 1 iulie, fiind disponibile pentru început fonduri în valoare de 110 milioane de lei.

"În momentul în care se vor înscrie beneficiari până la concurenţa sumei disponibile vom opri înscrierile, vom aştepta să se finalizeze lucrările începute de beneficiari, vom face plăţile şi apoi vom analiza rezultatele. Dacă este cazul, va exista şi o etapă a doua", a mai spus, luni, Borbely.

Borbely anunţa că oricare cetăţean va putea, "printr-o procedură foarte simplă", să beneficieze de program, prin agenţiile de protecţie a mediului, fiind nevoie doar de copia de pe cartea de identitate şi de pe actul de proprietate, precum şi dovada că nu are datorii la stat, dar şi dovada existenţei unui cont în care să i se livreze banii.

"Poate intra oricine în acest program. Avem deocamdată 110 milioane de lei. Nu avem companii sau firme favorizate sau liste de firme, cetăţeanul vine, încheie cu orice firmă această investiţie, şi după ce termină, pe baza notei de recepţie şi a facturii, noi virăm banii în contul cetăţeanului. Deci e o procedură foarte simplă", a spus Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul "Casa Verde" începe săptămâna viitoare, valoarea subvenţiilor a fost modificată.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul "Casa Verde" începe săptămâna viitoare, valoarea subvenţiilor a fost modificată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei