Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mai 2010 - Anul XV, nr. 113 (4404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studenţii au refuzat invitaţiile la dialog ale ministrului Funeriu

Luni, 17 Mai 2010 (14:42:49)

Studenţii i-au refuzat, luni, invitaţiile la dialog ale ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, demnitarul coborând cu zece minute înainte de începerea protestului anunţat, luni, pentru ora 13.00, de către Uniunea Naţională a Studenţilor din România, în faţa sediului ministerului.

Ministrul Funeriu a stat de vorbă cu câteva studente pe care le-a invitat să intre în minister pentru a purta o discuţie. Studentele au refuzat invitaţia, întrucât nu sosiseră toţi participanţii anunţaţi pentru protest.

Pe de altă parte, luni, la ora 8.00, ministrul i-a invitat pe studenţi la dialog, şi această invitaţie fiind respinsă.

Totodată, liderul UNSR, Ionuţ Poenaru, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că ministrul Educaţiei a refuzat să-i răspundă la salut şi să-l invite şi pe el la dialog.

"De cum mi-am făcut apariţia lângă dumnealui a întors spatele şi a plecat în minister. Am fi vrut să organizăm astăzi un protest fără precedent, să blocăm străzile, să aducem o mie de studenţi, dar aprobarea pentru acest protest ne-a fost transmisă abia la ora 11.30. Imediat după ce am primit aprobarea, am primit telefoane de ameninţare de la diverse persoane care ne atenţionau asupra faptului că la protest nu pot participa mai mult de 150 de persoane. Dacă vom aduce mai mulţi oameni atunci vom fi sancţionaţi contravenţional", a precizat liderul UNSR.

El a precizat că studenţii nu vor mai veni de mâine în faţa Ministerului Educaţiei, întrucât protestele lor de săptămâna trecută nu au avut niciun ecou. În schimb, ei vor susţine toate acţiunile de protest din această săptămână organizate de sindicate.

Studenţii scandează ca şi săptămâna trecută "Demisia", "Plecăm din ţară", "Venim şi mâine" şi au arborat aceleaşi bannere pe care scrie "Cu banii noştri pe o lună voi nu trăiţi o săptămână", "Legea educaţiei, culmea aberaţiei", ei huiduie şi cântă fragmente din imnul naţional.

"Nu vom renunţa la proteste, dar nu vom mai veni în faţa ministerului săptămâna aceasta. Vom reveni luni, peste o săptămână. Dacă nici protestul de atunci nu va avea niciun ecou, peste două săptămâni vom aduce în faţa ministerului studenţii din toată ţara", a mai spus liderul UNSR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii au refuzat invitaţiile la dialog ale ministrului Funeriu.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii au refuzat invitaţiile la dialog ale ministrului Funeriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei