Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia Română: Infracţiunile de omor, viol şi tâlhării au scăzut

Duminică, 16 Mai 2010 (15:00:05)

Poliţia Română informează că, în primele patru luni ale anului, s-a constatat faptul că infracţiunile sesizate contra persoanei au scăzut cu peste opt la sută, tâlhăriile cu zece la sută, iar numărul infracţiunilor comise cu violenţă a înregistrat o scădere cu 15 la sută, faţă de 2009.

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale constituie o prioritate a Poliţiei Române, astfel, de la începutul anului, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, poliţiştii intervenind la peste 150.000 de evenimente. Ei au efectuat peste 60.000 de razii şi acţiuni cu efective lărgite în zonele cu potenţial criminogen. În urma activităţilor preventive desfăşurate au fost depistat peste 30.000 de infracţiuni, dintre acestea, aproximativ 80 la sută fiind descoperite în flagrant delict, potrivit unei statistiti a Poliţiei Române pe primele patru luni ale anului.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la peste 430.000 de apeluri primite prin sistemul unic de urgenţă 112, în aproximativ 90 la sută din cazuri intervenţia făcându-se sub zece minute şi au aplanat peste 55.000 de stări conflictuale.

Au fost prinse 2.816 persoane urmărite în temeiul legii, din care 2.222 de persoane urmărite la nivel naţional şi 594 internaţional.

În ceea ce priveşte situaţia operativă, Poliţia Română spune că a rezultat faptul că infracţiunile contra persoanei, au înregistrat o scădere cu trei la sută, iar cele de omor au scăzut cu cinci la sută.

În ceea ce priveşte infracţiunile comise cu violenţă, acestea înregistrează o scădere cu 15 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009. În această categorie au fost avute în vedere infracţiunile de un pericol deosebit: omor, tentativă de omor, viol, lovituri cauzatoare de moarte şi tâlhării.

Pe linia combaterii criminalităţii organizate au fost destrămate 74 de grupări, formate din 596 persoane (pentru care au fost întocmite rechizitorii).

Activităţile poliţiştilor vor fi axate în continuare pe creşterea gradului de siguranţă civică a cetăţenilor, pe combaterea infracţionalităţii, a evaziunii fiscale, a contrabandei şi a celorlalte infracţiuni din sfera economico-financiară, precum şi pe consolidarea activităţii de ordine publică, prin realizarea unui sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, precizează Poliţia Română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Română: Infracţiunile de omor, viol şi tâlhării au scăzut.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia Română: Infracţiunile de omor, viol şi tâlhării au scăzut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei