Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai multe aeroporturi din nordul Angliei şi Scoţia, închise din cauza norului de cenuşă

Duminică, 16 Mai 2010 (14:04:58)

Mai multe aeroporturi din nordul Angliei şi din Scoţia vor fi închise duminică, din cauza evoluţiei norului de cenuşă vulcanică, însă aeroporturile din Londra ar urma să rămână deschise cel puţin până la 18.00 GMT (21.00, ora României), a anunţat aviaţia civilă britanică, citată de AFP.

Restricţii au fost deja impuse pe insula Irlanda. Toate aeroporturile din Irlanda de Nord şi mai multe aeroporturi din vestul Republicii Irlanda sunt închise, dar aeroportul din Dublin ar urma să funcţioneze normal cel puţin până la luni la 00.00 GMT (03.00, ora României), iar cel din Shannon (sud-vest) până duminică la 22.00 GMT (luni, 01.00, ora României), a precizat aviaţia civilă irlandeză.

În Anglia, aeroporturile din Manchester, Liverpool, Doncaster, Carlisle, Humberside, Leeds Bradford şi East Midlands se închid, la fel ca şi anumite aeroporturi din Scoţia, între care Prestwick, din apropiere de Glasgow, Campbeltown, cele din Islay şi Barra, din insulele scoţiene, precum şi aeroportul Ronaldsway, de pe insula Man.

Din Irlanda, zona de restricţii a progresat spre est şi sud, afectând nordul insulelor britanice până în zona oraşului Birmingham (centru), dar "nu ar trebui să afecteze aeroporturile din Londra pentru perioada cuprinsă între 12.00 şi 18.00 GMT (15.00-21.00, ora României), a precizat National Air Traffic Services (NATS).

Ministerul Transporturilor britanic avertizase sâmbătă că spaţiul aerian britanic ar putea fi închis parţial de duminică până marţi, din cauza prezenţei unui nor de cenuşă emisă de vulcanul islandez.

Perturbările ar putea afecta în special sud-estul ţării, unde se află aeroporturile cele mai importante din ţară, precum Heathrow, a precizat ministerul.

Erupţia vulcanului Eyjafjoll din Islanda a paralizat traficul aerian în Europa timp de aproape o săptămână, la jumătatea lunii aprilie. Peste 100.000 de zboruri au fost atunci anulate şi peste opt milioane de pasageri blocaţi.

Norul de cenuşă, care se deplasează şi constituie o ameninţare pentru motoarele avioanelor, continuă periodic să perturbe spaţiul aerian în Europa şi alte regiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe aeroporturi din nordul Angliei şi Scoţia, închise din cauza norului de cenuşă.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai multe aeroporturi din nordul Angliei şi Scoţia, închise din cauza norului de cenuşă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei