Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din Turcia, arestat la Bucureşti

Vineri, 14 Mai 2010 (14:11:04)

Unul dintre cei mai importaţi traficanţi de droguri din Turcia, Karaman Haci, a fost arestat la Bucureşti, după ce peste 20 de kilograme de heroină au fost descoperite într-un autocar la graniţa turco-bulgară, iar opt kilograme de aur au fost găsite în casa traficantului, informează DIICOT.

Pentru capturarea lui Karaman Haci şi a unui partener de afaceri al acestuia, Besli Osman, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cooperat cu autorităţile judiciare din Germania, Olanda, Bulgaria şi Turcia.

Astfel, a fost destructurat grupul infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, pe ruta Turcia-România-Europa de Vest.

Procurorii DIICOT informează că în cursul anului 2009, Karaman Haci a iniţiat grupul infracţional organizat, la care au aderat Besli Osman, Sarikaya Kürşat, Huseyin M., precum şi alte persoane.

În 11 mai, autorităţile turce au descoperit într-un autocar cantitatea de 20,417 de kilograme de heroină, ambalată în 40 de pachete, care au fost ascunse în două compartimente special amenajate sub podeaua autovehiculului. Autocarul a fost oprit la punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat la frontiera turco-bulgară, în timp ce se îndrepta spre România.

Transportul de heroină era efectuat de inculpatul Huseyin M., sub coordonarea directă a liderului Karaman Haci, acesta urmând să se ocupe şi de coordonarea transportării drogurilor spre Europa de Vest.

A doua zi, în 12 mai, în timpul unei percheziţii domiciliare la locuinţa lui Karaman Haci a fost descoperită cantitatea de aproximativ opt kilograme bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 1.050.128 de lei.

Pe parcursul investigaţiilor, s-a stabilit că, la data de 11 mai 2010, inculpaţii Besli Osman şi Sarikaya Kürşat, sub coordonarea inculpatului Karaman Haci, au introdus bijuteriile în România, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu, transport care nu a fost supus controlului vamal.

Poliţia Română a precizat, la rândul său, că s-au făcut două percheziţii domiciliare în Bucureşti, una la sediul unei firmei de transport persoane pe ruta Turcia - România şi una la locuinţa administratorului neoficial al acesteia, Karaman Haci, coordonatorul unei puternice reţele de trafic internaţional de droguri pe ruta Turcia-România-Olanda.

După ce i-au audiat pe cei trei cetăţeni turci, procurorii DIICOT au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpaţilor Karaman Haci şi Besli Osman, iar faţă de inculpatul Sarikaya Kürşat s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Un judecător al Tribunalului Bucureşti a admis cererea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Karaman Haci şi Besli Osman, pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) - Serviciul Antidrog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din Turcia, arestat la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din Turcia, arestat la Bucureşti1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei