Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean îi acuză pe liderii confederaţiilor sindicale din învăţământ că "exagerează foarte mult"

Vineri, 14 Mai 2010 (16:23:43)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în calitate de fost cadru didactic, ştie care sunt realităţile din învăţământ şi poate spune că liderii sindicali ai confederaţiilor din acest domeniu "exagerează" când prezintă situaţia angajaţilor din sistem.

"Liderii sindicali ai confederaţiilor din învăţământ exagerează. Eu ştiu care sunt realităţile din învăţământ, cunosc ce face un profesor, cunosc salariile lor, am toate datele şi pot spune că exagerează foarte mult în raport cu alte categorii de funcţionari publici, cu salariile acestora, cu munca şi cu drepturile acestora şi nu cred că trebuie să sufere copiii pentru că sunt în pragul finalizării unui ciclu şcolar, unii termină gimnaziul, alţii liceul. Sunt tensionaţi şi supăraţi pentru că nu ştiu cum îşi vor finaliza situaţia şcolară", a spus Ioan Oltean, referindu-se la anunţatele greve din învăţământ.

El a adăugat că dascălii nu trebuie să profite de un asemenea moment pe seama copiilor.

"Trebuie să găsească alte modalităţi prin care să-şi negocieze drepturile, şi nu pe seama inducerii unui sentiment de teamă al copilului că nu îşi va finaliza anul şcolar", a spus Oltean.

Cadrele didactice intră în grevă generală din 31 mai, de miercuri nu mai trec notele elevilor în catalog şi nu mai participă la evaluările naţionale, iar în 19 mai vor merge la mitingul din Piaţa Victoriei, au anunţat liderii federaţiilor din învăţământ.

Totodată, în 1 iunie vor fi organizate mitinguri în municipiile reşedinţă de judeţ şi în Bucureşti.

Sindicaliştii din învăţământ cer să nu se aplice măsurile de reducere a salariilor, arătând că profesorii şi pensionarii nu pot fi făcuţi responsabili pentru "ani întregi de cheltuieli pe clientelă politică".

Confederaţiile sindicale au anunţat că în 19 mai aproximativ 40.000 de sindicalişti vor participa la un miting de amploare în Piaţa Victoriei. Sindicatele iau în calcul declanşarea grevei generale în fiecare sector bugetar la sfârşitul lunii mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean îi acuză pe liderii confederaţiilor sindicale din învăţământ că "exagerează foarte mult".
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Oltean îi acuză pe liderii confederaţiilor sindicale din învăţământ că "exagerează foarte mult"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei