Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Ar fi extraordinar dacă politicienii şi-ar dona salariile, ar dovedi solidaritate cu oamenii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că ar fi extraordinar dacă politicienii ar accepta să-şi doneze salariile, şeful statului apreciind că acest gest ar dovedi solidaritatea clasei politice cu oamenii în această perioadă.

Întrebat dacă fiica sa, Elena, europarlamentar, va renunţa la veniturile salariale în semn de solidaritate, preşedintele a spus că nu ştie deoarece nu a vorbit cu ea. "Prima oară când o vedeţi întrebaţi-o. N-am vorbit cu ea şi nu pot să decid ce va face ea", a spus preşedintele.

Întrebat ce părere are despre iniţiativa ca pentru o anumită perioadă de timp politicienii să renunţe la veniturile obţinute de la stat, preşedintele a spus că ar fi un gest extraordinar: "Ar fi extraordinar. Într-adevăr, clasa politică ar arăta că este solidară nu cu cei cu salarii mari ci cu cei cu venituri foarte mici. Fie că vorbim de venituri salariale sau venituri din pensii".

"Cred că ar fi un gest pe care toţi îl putem face până la 31 decembrie", a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă acest gest ar ajuta România să iasă din criză, şeful statului a spus că de fapt ar fi vorba despre un gest psihologic.

"Vă daţi seama că dacă am lua toate salariile parlamentarilor, preşedintelui, ale membrilor Guvernului şi le-am pune la un loc nu ştiu dacă putem creşte vreo pensie. Să zici că nu se reduce cu 15% ci cu 14% pentru cei cu pensie minim garantată. Nu cred că măcar acolo am face un procent, dar gestul ar fi unul de solidaritate şi sigur nu vorbim numai de salarii ci şi de sume forfetare", a spus Băsescu.

Ulterior, întrebat ce părere are mama sa despre această măsură de reducere a pensiilor preşedintele a zâmbit şi a spus: "Ce să spună?! Măcar mama nu mă critică, deşi nu-i convine. Şi mama şi socru şi soacra sunt afectaţi de decizie dacă ea se va transforma în lege că deocamdată discutăm nu avem o lege".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Ar fi extraordinar dacă politicienii şi-ar dona salariile, ar dovedi solidaritate cu oamenii.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băsescu: Ar fi extraordinar dacă politicienii şi-ar dona salariile, ar dovedi solidaritate cu oamenii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(14 mai 2010, 11:44:08
Am observat de 5 ani ce portocaliu o ducem, Esti un idiot daca poti afirma asta. De ce nu pente pdl inapoi banii pe care i-a sifonat prin firmele care castiga licitatii?
Campania ta electorala o platim tot acum, prin sifonarea banului public prin licitatii murdare si cheltuieli nejustificate.
2.   Sa traiti bine trimis de
(14 mai 2010, 11:46:13
De fapt domnul meu asta este problema pe care tu si guvernul pe care il conduceti nu vreti sa o remediati. O faceti pe prostii, sustinand ce bine ne va fi daca dam din dreptul nostru, din banii munciti, sa constituim tot soiul de fonduri pe care tot voi sa le administrati. Nu mai doresc sa platesc costurile astea, ca si contribuabil consider ca nu aveti ce cauta la conducere pentru ca ati avut grija numai de voi, fur�nd tot ce v-a stat in cale.
Nimeni nu a spus ca este cinstit cel care conduce, dar sa transformi o tara in sursa de venit a unor hoti portocalii, fara sa faci nimic pentru cel de jos nu este acceptabil si reprezinta o mojicie si o bataie de joc.
Acum vreti ca poporul sa suporte ce voi ati furat.
Pot sa spun doar atat ,,Banii inapoi, hotilor
3.   Si cu ce traiesc? trimis de
(14 mai 2010, 11:48:25
Pai daca isi doneaza salariile , cu ce ar mai trai saracii politicieni? Bineinteles, spagile, comisioanele, plocoanele, banii europeni si alte mici atentii le-ar asigura un trai decent pt totrestul vietii. Sa va fie rusine dictatorilor portocalii.
Eu as propune ca profesorii si medicii sa-si doneze salariile.
4.   Propunere trimis de
(14 mai 2010, 11:59:38
Eu propun ca politicienii sa-si vada de treaba si sa plece acasa. Definitiv ! Au distrus tara, acum sa ne lase in pace.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei