Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu către Băsescu: Noi nu am instigat pe nimeni, nu am dat directive liderilor sindicali

Vineri, 14 Mai 2010 (14:14:40)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, referitor la avertismentul preşedintelui Băsescu privind instigarea populaţiei la violenţă, că liberalii nu au instigat pe nimeni şi nu au dat directive liderilor sindicali şi pensionarilor, precizând că susţine dreptul românilor de a protesta.

"Noi n-am instigat pe nimeni şi nu o facem. Nu am dat directive vreunui lider sindical şi nu am încercat să convingem pesionari că nu e bine dacă le scade pensia, dar dreptul oricărui cetăţean român de a manifesta, de a-şi exprima protestul, nemulţumirea sau refuzulpentru politici aberante şi injuste este un drept constituţional, ţine de esenţa unui stat de drept, de esenţa liberalismului, şi susţinem dreptul acestor oameni de a se manifesta în condiţii democratice, în condiţii legale", a afirmat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că în opinia liberalilor, "e nevoie ca societatea şi segmentele societăţii să se manifeste şi să facă tot ce le stă în putinţă, în cadrul legii şi în cadrul Constituţiei, pentru a opri această putere din duce ţara şi mai rău decât până acum la dezastru".

Pe de altă parte, liderul PNL a precizat că liberalii suţin greva generală a profesorilor, deşi regretă că s-a ajuns în această situaţie.

"Susţinem greva generală a profesorilor, a presonalului din învăţământ. E regretabil că s-a ajuns aici, dar înţelegem pe de-a-ntregul motivele care îi fac pe aceşti oameni să ia o astfel de măsură radicală, repsonsabilitatea fiind integral a actualului Guvern, a primului-ministru, a ministrului Finanţelor şi a ministrului Educaţiei", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Cotroceni, că transmite un avertisment public celor care au chemat liderii sindicali la ordine şi care au introdus "într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă", să renunţe la acest joc, pentru că este unul periculos. El nu a făcut nominalizări.

"Nu cred că cineva estimează sau analizează că n-am evaluat reacţia publică a categoriilor afectate, fie că vorbim de pensionari, fie că vorbim de sindicatele care reprezintă bugetarii. Singurul lucru pe care mi l-aş dori, pentru că este dreptul oamenilor să protesteze, să se manifeste, singurul lucru pe care mi l-aş dori ar fi să nu pice în interiorul proceselor democratice de protest pentru măsurile preconizate de Guvern şi anunţate şi de mine - cele două mari, legate de pensii, ajutoare sociale, pe de o parte, şi de salarii- dar esenţial ar fi ca cei care deja au chemat liderii sindicali pentru indicaţii, cei care deja au introdus într-un grup de pensionari un grup predispus la violenţă, să renunţe la acest joc, pentru că este un joc periculos", a spus Băsescu.

El a menţionat că le transmite acestora "un avertisment public cu această ocazie să nu încerce creeze acte de violenţă, spaime pentru oameni". Băsescu a afirmat, de asemenea, că ştie că există politicieni pentru care "soluţia" pentru această perioadă este stimularea violenţei, avertizându-i public pe aceştia "să nu încerce".

Reprezentanţi ai pensionarilor au protestat, în aceste zile, faţă de măsurile Guvernului anunţate de preşedinte. Protestele au avut loc inclusiv în faţa Palatului Cotroceni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu către Băsescu: Noi nu am instigat pe nimeni, nu am dat directive liderilor sindicali.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu către Băsescu: Noi nu am instigat pe nimeni, nu am dat directive liderilor sindicali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei